Pandemonium

 Titel: Pandemonium
Språk: Svenska
Författare: Lauren Oliver
Förlag: Bonnier Carlsen, tack så mycket!
Rec-ex: Ja
Betyg: 5 av 5
Serie: Delirium #2

Handling och tankar:

Lena flydde till vildmarken, men utan Alex vet hon inte vart hon ska ta vägen eller hur hon ska hitta. Hon vaknade upp i ett boende för en grupp ogiltiga. Hon lärde sig ta hand som sig själv och att glömma det som hänt. Om man tittar tillbaka är det för många sår som rivs upp. Det är nuet som gäller. I nuet är Lena tillbaka innanför gränserna med en ny identitet. Hon har i uppdrag att gå på DFA möten och hålla koll på talsperson, Julian. Har hon glömt bort Alex?

Lena är mycket hårdare i nu än i Delirium, jag vart så sur på henne i förra boken eftersom hon trodde på allt regeringen/samhället sa åt henne att tro på. Nu är hon hård och vet vad som måste göras, hon vet att i hela hennes liv har hon blivit fylld med lögner. Men inte längre, nu har hon något att kämpa för.

Kapitlen är uppdelad i nu och dåtid. Varje gång det blir som mest spännande så avslutas kapitlen och man får gå till baka till dåtiden eller frammåt till nutiden. Det gör så man måste fortsätta läsa hela tiden. Men jag kan inte låta bli att tänka på hur boken skulle uppfattas om den utspelade sig från dåtid till nutid. Alltså att man följer Lena hela vägen från Vildmarkens början till bokens slut i kronologiskordning. Följden skulle bli att man blev uttråkad efter ett tag, man skulle fortsätta läsa men spänningen skulle försvinna. Till en början gillade jag inte alls boken uppbyggdan men med tiden så vande man sig och tillslut gillade det. Nu i efterhand så förstår man varför författaren valt att göra så och det tackar jag henne för.

Delirium slutade med en riktitg cliffhanger, Pandemonium är inget undantag. Frågan är vilken som har den värsta. Men jag ställer samma fråga nu som jag gjorde då, vad händer nu då?! (Retorisk fråga, ni som vet, SÄG INGET!)

Den tredje delen kommer ut i September.  Jag vill läsa den nu! Helst nyss!


Alice i Zombielandet

 Titel: Alice i Zombielandet
Språk: Svenska
Författare: Gena Showalter
Förlag: Harlequin, tack!
Rec-ex: Ja
Betyg: 4 av 5
Serie: 
Berättelsen om underlandet #1

Handling:
Alice’s pappa är lite spritt språngade galen, han ser monster. Under Alice uppväxt har han lärt henne hur man slåss mot dessa varelser. Dessutom råder det strängt utegångsförbud för hela familjen när solen gått ner. En kväll gör de ett undantag och är ute efter mörkrets intrång. Självklart så är det då det händer, en bilolycka orsakad av pappans panik när han ser monster. Alice mister sin familj, får flytta in hos morföräldrarna och börja på en ny skola.  Som om inte det vore jobbigt nog börjar Alice också se hennes pappas monster, Zombies.

   I den nya skolan träffar Alice den otroliga Kat, hon är den där kompisen som alla vill ha. Alice träffar även Cole, killen med de lila ögonen. Hennes vänner varner Alice för honom, det hjälpler inte hon dras mot honom ändå.
    Livet börjar bli lättare att leva för Alice, sen upptäcker hon att Zombiesarna följer efter henne.
Boken innehåller vänskap, kärlek, spänning och en del action. Zombiesarna är inte de typiska zombisarna, inte såna som haltar fram och säger att de vill äta hjärna. De här zombiesarna vet vad de gör och vad de vill ha.

 

Tankar:
Under hela bokens gång väntade jag på att Alice skulle ramla ner i ett hål någonstans och komma till Zombielandet. Jag tänkte hela tiden på hur jag inte ville att det skulle hända, det skulle dra ner boken så mycket. Men jag läste och väntade. Hon ramlade aldrig ner i ett hål och kom aldrig till Zombielandet, hon var ju redan där! Ändå förstod jag inte det fören boken var slut.
     Jag trodde boken skulle vara helt okej, den visade sig vara så mycket mer än det. När jag hade läst ut boken så tänkte jag att det var max en 4 poängare. Nu har det gått tre dagar sen jag läste den och jag har tänkt konstant på den. Det är ju sånna böcker som är solklara fem poängare, såna som man går och tänker på efteråt. Men det som gör att boken fortfarande får 4 poäng är att vissa saker fick ingen riktig förklaring. Kanske kommer svaren i nästa bok, men det kändes som om svaren skulle komma i denna.
Läsvärd bok som får en att strunta i allt annat bara man får läsa, så ni som inte läst den.

LÄS DEN!


Nytt, nytt, nytt!

Idag hämtade jag ut 4 paket på posten, ett var liiiiiite större än vad jag trodde. Eftersom jag cyklade så trodde jag faktiskt inte att jag skulle få med mig det stora paketet hem. Till min lycka så insåg jag att jag faktiskt har pakerhållare (jag förstår verkligen varför det heter så nu) och paketet fick plats i/på den!
Paketen, bilden visar inte hur gigantiskt raben&sjögren paketet faktiskt var.
Jag vann ett sommarbokspaket hos Anna, tack så otroligt mycket för vinsten! Paketet innhöll dessa: Hemma kanske inte är en plats av Lin Hallberg, Barnkolonin av Kerstin Lundberg Hahn, Blunda och hoppa av Sarah Dessen, Jag går dit du går av Nina LaCour, Vid din sida av Anne Cassidy och Farlig förmåga av Jessica Spotswood.
Man kunde vinna Stad av skuggor på facebook, jag tävlade och det gjorde även min sambo (det låter så gammalt!) pokvän eftersom han visste hur gärna jag ville vinna. ...och det gjorde VI så nu har jag två ex av den, han läser verkligen inget så BOKBYTE? Pandemonium är ett rec-ex från Bonnier Carlsen, tack så mycket! Jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättning på Delirium!
 
 
Har även läst ut Alice i Zombielandet, recension kommer!
 

Att läsa eller inte läsa

Det gick lite sådär att läsa imorse. Katten låg och sov BREDVID mig, så jag täntke att jag kunde läsa lite. Läsa LITE hann jag, sen var det någon som ville kela eller i alla fall ha lite uppmärksamhet.
 Billy blir tjock

Jag har två bokpaket att visa upp. Ett från Harlequin och ett från Läs-Byt gruppen på facebook (fast jag köpte dom).
 
Böckerna från Harlequin är: Tyst av Hannas Harrington, De odödligas regler av Julie Kagawa, Alice i Zombielandet av Gena Showalter, Havsdrottningen, Nattfjärilen och Häxmästaren av Saskia Walker. Tackar, tackar! ce i Zom
Jag frågade om jag kunde få Alice i Zombilandet, den fick jag och 5 andra böcker! Väldigt snällt av dem tycker jag! Alice i Zombielandet ser jag mest fram emot att läsa (jag har redan börjat), men alla de andra är jag också väldigt sugen på. Är det någon som läst dessa böcker och kan rekomendera vilken bok jag ska läsa efter Alice?
 
 
Mitt bokpaket som jag köpte via Läs-byt gruppen är: Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver (läste den förra sommaren, väldigtbra bok!) Helena och Hades av Josefine Angelini, de böckerna har jag viljat läsa ett bra tag nu så när båda två kostade 80kronor tillsammans UTAN någon frakt så kunde jag inte låta bli.
 
Förlåt för halv taskiga bilder, systemkameran är urladdan så det vart lilla vanliga kameran. Photoshop ha jag inte och GIMP (som heter GNU nu) kommer jag inte överrens med.

Tävling hos TeenBookaLover

Hos Lihini kan man vinna Stad av skuggor av Cassandra Clare,
alltså den svenska versionen av City of bones.
HÄR kommer du till tävlingsinlägget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uppdaterat bokbyte

Nu har jag uppdaterat min BOKBYTESLISTA!

Veckans nya böcker

Var till Stockholm i Torsdags och hittade tre böcker där. Bloodlines av Richelle Mead från Science Fiction bokhandeln, hade aldrig vart in där förr. Nu har jag det och jag ska tillbaka! Hur mysig affär som helst!
Noras val av Becca Fitzpatrick och Och en grej till av Eoin Colfer (del sex av liftarens guide till galaxen, varför är det en annan författare? Har jag missat något?) från Akademibakhandlen, den skulle stängas och hade 50% på alla böcker. Tyvärr verkade det vara sista dagen när jag var där så det fanns inte så mycket böcker kvar.
Den sista akten av Mari Ljungstedt är ett loppisfynd. Förr eller senare exploderar jag av John Green och Vintagepatry (+ en tygpåse som är längst ner på bilden) är tävlingsvinster. Tack!
 
 

Minirecension

Titel: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
Författare: Ransom Riggs
Språk: Svenska
Serie: Peregrines #1
Betyg: 3,5 av 5

Boken var till en början väldigt mysig, blandningen av foton och Farfar Portmans berättelser gav känslan av en sagan. Boken är spännande till omkring mitten någonstans, spänningen finns kvar men inte lika mycket som förut, det mystiska har försvunnit. Men man vill veta hur det slutar så man fortsätter läsa och efter ett tag så blir den lite bättre, inte som i början men ändå så man får läslusten tillbaka. Slutet var okej, men jag hade hoppats att den skulle sluta på ett annat sätt. Som ett slut helt enkelt.
Det som gör boken speciell är helt klart fotografierna. Utan dem hade inte alls boken varit så lockande. Även om slutet drog ner bokens betyg lite så tycker jag att de som inte läst boken borde göra det. Om jag minns rätt så ska boken bli film, det ser jag fram emot!
 
Update: Jag märkte nu att boken var den första i en serie, det gillar jag inte alls. Plötsligt känns det som om boken slutade bra trots allt, bara det inte vore en serie...

Delirium

Titel: Delirium
Språk: Svenska
Författare: Lauren Oliver
Förlag: Bonnier Carlsen, tack!
Rec-ex: Ja
Betyg: 5 av 5
Serie: Delirium #1

Handling och tankar:
Delirium utspelar sig i framtiden där kärleken anses vara en sjukdom. Lena har bott i den botade och skyddade staden Portland sedan hon föddes. Hon har fått lära sig om alla faror utanför gränsen, där vildmarken och de ogiltiga finns. Men framför allt har hon fått lära sig om kärlekens alla faror. Lena har 95 dagar kvar innan hon blir botad, ända sen Lena förlorade sin mamma i sjukdommen har hon räknat ner dagarna tills hon äntligen ska få bli botad. Med bara några dagar kvar träffar Lena Alex. Lena börjar tvivla på samhällets skyddade uppbyggnad och dör hellre än att bli botad.
 

Jag blir så sur över hur man faktiskt tror att världen blir bättre om man inte längre kan någonting, om du är botad så känner du nästintill ingenting alls. Man blir ihop parad med en partner som är så lik dig som möjligt och regieringen bestämmer hur många barn ni ska skaffa. Men eftersom man inte har några känslor så älskar man inte sina barn, man älskar inget alls. Medan jag läser om allt det här så känner jag hur arg och irriterad jag börjar bli. Hur kan man leva så?! Varför gör ingen uppror? Om man gör uppror så blir du dödad. Jag måste gång på gång intala mig att det här är bara en bok, världen kommer förhoppningsvis inte ens att se ut så här i framtiden. Boken får en att tänka till, skulle världen kunna se ut så här?

Lauren Oliver beskriver samhället på ett sånt sätt att man lätt får bilder i huvudet hur det ser ut, däremot har jag fortfarande svårt att föreställa mig hur alla människors utseende. Boken var bra från början till slut, redan från första början kom man in i boken. Inte förns boken är slut kan jag sluta läsa. För varje sida som gick ville jag att boken skulle vara längre. När jag läste de sista sidorna så trodde jag att det skulle vara lite kvar av själva boken, men de sidorna visade sig vara tackord. Jag som verkligen hade trott att boken inte skulle sluta på sättet den gjorde. Den får inte sluta så!

Jag har läst att boken är väldigt hyllad, men ingen har varnat mig för slutet. JAG. MÅSTE. HA. ANDRA. BOKEN. NU!  Just nu känner jag att det inte är någon idé att börja läsa en ny bok innan jag läst klart den här serien. Men till min förskräckelse ser jag att sista delen inte kommer ut på svenska fören i SEPTEMBER!

Jag har tidigare skrivit att jag trodde att det här skulle bli den bästa boken i sommar som jag läser. Just nu tror jag att den här boken är väldigt svårslagen. Delirium är ingen typisk lättsmällt sommarbok. Det är en bok som är bra vare sig det är höst, vinter, vår eller sommar.

Till er som inte läst boken, LÄS DEN,  och se till att ha andra boken redo. För det hade inte jag.


Tips: Tävla om sommarböcker!

Hos Dola kan man tävla om att vinna ett fantastiskt bokpaket, perfekt till sommaren! Här kommer du till tävlingen.
Böckerna man kan vinna är Blunda och hoppa - Sarah Dessen, Farlig förmåga - Jessica Spotswood, Barnkolonin - Kerstin Lundberg, Vid din sida - Anne Cassidy, Jag går dit du går - Nina LaCour och Hemma kanske inte är en plats - Lin Hallberg
KLICKA HÄR för att komma till tävlingen!

Nya böcker

Två böcker fick följa med mig hem idag efter att ha besökt 4 second handbutiker. Jag var lite osäker på om jag redan hade Mitt perfekta liv av Sarah Dessen, men eftersom den kostade 5kr så chansade jag. Till min förvåning så hade jag den inte. Brisingar kostade också 5kr. 10 kronor för böcker i toppskick blev dagens fynd.

Sommarläsning

C.R.M Nilsson har taggat mig i Sommarläsnings"taggen", tackar! Älskar att skriva olika listor av olika slag, alla tags av olika slag är väll ändå listor?

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?

  1. Delirium av Lauren Oliver
  2. De utvalda: Hemligheternas rike av Kristin Cashore
  3. Lärjungen av Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt
  4. Den döende dandyn av Mari Jungstedt
  5. Blunda och hoppa av Sarah Dessen

2. Vilken bok är du egentligen inte sugen på men känner att det är dags att ta tag i?

Jag är rätt så sugen på allihopa, men jag har haft Hemligheternas rike sen i Mars och har fortfarande inte fått någon riktig lust att läsa den, mest för att jag måste läsa om andra boken i serien först. Så mitt svar blir alltså: De utvalda: Hemligheternas rike av Kristin Cashore

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?

På stranden om det är lugnt och tyst, allra skönast är det när man precis har badat och är lite nerkyld, fast man ligger i solen och börjar bli riktigt varm. Precis så.

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?

På balkongen eller inne i soffan. Det blir så varmt på balkongen så då förflyttar jag mig inomhus där det är svalare, lite tragiskt men tyvärr sant.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?

Den bästa boken i sommar kommer för mig att bli Delirium, tror jag.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?

Sommaren jag blev vacker-triologin av Jenny Han. Dem är de perfekta sommar böckerna! Synd att serien är slut, ska försöka läsa om alla tre i sommar.

7. Strand eller hängmatta?

Strand, hur mysigt som helst. Plus att man kan gå och bada när som helst man känner för det.

8. Deckare eller roman?

Svårt, det beror så mycket på vad man känner för. Just nu blir nog svaret deckare, tror jag.

9. Favoritgenre?

Jag är så dålig på genre, så jag säger ungdomsböcker eftersom jag oftast läser YA, fast på svenska.

10. Tagga 3 andra!

     Mimmi

     Elen

     Ebba


Rec-ex nummer två

 
När jag kom hem så stod det ett paket utanför vår dörr. Alltså fick inte brevbäraren in paketet i brevinkastet och ställt det utanför dörren, får man ens göra så? Hur lätt som helst att någon kommer och tar det. Tur att vi har snälla grannar. 
I paketet låg Delirium av Lauren Oliver som jag tror nästan alla läst nu. Inte jag! Tack så mycket Bonnier Carlsen för boken! Nu ska jag läsa och äta tacos :)

Top Ten Tuseday

Veckans Top Ten Tuseday handlar om böcker som innehåller resor.
Här är mina favoriter som innehåller resor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Löftet av Richelle Mead
Harry Potter och de vise sten av J.K. Rowling
Reckless av Cornelia Funke
 
Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams
Hemlös av Gail Garriger
Den skarpa eggen av Philip Pullman
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson
 
City of Glass av Cassandra Clare
Förr eller senare exploderar jag av John Green
Sommaren jag blev vacker Jenny Han

Nya böcker

 
 
Efter en sväng på Erikshjälpen så kom jag ut med de här böckerna. Gore övergivna av Michael Grant, har tvåan haft tvåan ett bra tag utan att kunna läsa den, då jag inte haft ettan. Den andra boken är Amerikanska gudar av Neil Gaiman. Har inte läst så mycket om boken, men jag googlar den lite snabbt innan jag köpte den och tydligen ska den bli TV-serie. Så då borde den vara bra.
Båda böckerna för 60kr. 

Tävlingstips

Tänkte tipsa om en tväling där man kan vinna en av världens bästa böcker, nämligen Förr eller senare exploderar jag! Lotta har en tävling där man kan vinna just den underbart sorliga boken. HÄR kan du tävla.
Hon har fyra stycken ex som kommer tävlas ut!

Månadssammanfattning Maj 2013

Lästa böcker:


 
Antal lästa: 7st
Svenska: 4st
Engelska: 3st
Bästa bok: City of Bones, Hemlös och Förr eller senare exploderar jag
Sämsta bok: Restips för utomjordingar
 
Största Överraskning: Förr eller senare exploderar jag, jag visste att den skulle vara bra eftersom alla verkligen älskar den. Men trodde inte riktigt att den kunde vara så bra som den faktiskt var.
Största besvikelse: Hemlös, den var en av de bästa den här månaden men den nådde inte upp riktitg lika högt som resten av böckerna i serien hitills. Ändå fick den fullpott i betyg.
 
Kommentar:
Inte så mycket böcker lästa, men är ändå nöjd över att jag faktiskt läst tre engelska böcker den här månaden plus att nästan alla lästa böcker var fem poängare (5 av 7)!  Nu i juni så hoppas jag att det kommer finnas mer tid över till att läsa och sola!

Loppisfynd

Var på loppis idag och hittade de här böckerna! 30kr styck! Gissa om jag blev glad.