Varför spelar utsidan en sådan stor roll i våra bokhyllor?

På många bokbloggar så ser man folk som skriver hur fint det är när man har hela serien samlad i en och samma storlek. Man blir sur när en bok man beställt är någon millimeter kortare eller längre än de i resterande serien. Jag hör också till den här skalan av människor, men varför? Vad spelar det egentligen för roll om den ena är i pocket och den andra i inbundet? Det är ju bokens innehåll vi är ute efter men ändå jagar vi upp oss över något så litet som några millimeters skillnader. Jag både förstår och inte alls varför vi jagar upp oss över en sådan sak. Ibland ser jag någons bokhylla där den personen har massor av olika format på en serie, det ser så charmigt ut.Varför kan inte jag sluta bry mig om en sådan petitess? Varför har formatet/storleken på boken en sådan stor betydelse?
 
Bryr du dig om att att en bokserie ska matcha och vara i samma format och storlek, eller bryr du dig inte alls?
 

Kommentarer
Postat av: Maddes bokblogg

Jag bryr mig inte så jättemycket. Visst är det snyggt om de matchar men som sagt innehållet är viktigast!!

Svar: Jag vill också inte kunna bra mig, haha. Såklart att det är innehållet som räknat, men utsidan är ju ett stort plus ;)
Elina

2014-08-14 @ 15:44:18
URL: http://www.bokgodis.blogspot.se
Postat av: Gia

Eftersom jag helst sorterar efter format tycker jag att det är jobbigare än storleksskillnader, vill ju att alla ska bo tillsammans. Men expediterna är så dålig att blanda i eftersom pocketböckerna ser så fåniga ut i de höga facken....

Svar: Ja jag förstår dig precis! Expediterna är ju så djupa också!
Elina

2014-08-14 @ 16:29:13
URL: http://bokfrossa.wordpress.com
Postat av: Monika

Jag bryr mig inte ett endaste dugg. Mina bokhyllor svämmar över av serier i olika format :)

Svar: Det ser så mysigt ut när det är så! :)
Elina

2014-08-14 @ 16:50:03
URL: http://bokslut.blogspot.com/
Postat av: Gia

Sen tror jag visserligen att jag hade brytt mig mindre om jag hade bott större och haft plats att ha alla bokhyllor på samma plats, nu har jag ju ett gäng i vardagsrummet och ett i sovrummet...

2014-08-14 @ 16:53:12
URL: http://bokfrossa.wordpress.com
Postat av: Vargnatts bokhylla

Jag bryr mig inte ett dugg :) Jag tycker tvärtom det kan vara charmigt med bokhyllor som ser ut lite hur som helst, de blir lite levande för mig :)

Svar: Jag håller med dig! Men ändå klarar inte jag av att mina bokhyllor ser ut så, inte just nu iallafall :)
Elina

2014-08-14 @ 17:09:29
URL: http://www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
Postat av: Therése

Jag bryr mig inte så jättemycket. Klart det är fint när serien matchar men annars blir det ofta det billigaste alternativen:) om det inte är en favorit - då kan det bli alla alternativen, hihi

Svar: Ja priset spelar också stor roll! Men det är så jobbigt när man vill ha en serie i pocket men då måste man vänta ungefär ett år på boken jämfört med inbundet! :)
Elina

2014-08-14 @ 17:45:15
URL: http://kattugglan.blogspot.se
Postat av: Elin - Bokparadiset

Ussch tyvärr är jag en sådan som bryr mig för mycket! Iallafall när det är en serie så vill jag verkligen ha alla i rätt format och omslag men annars tycker jag det är charmigt när man blandar pocket och inbundet, men en serie går inte..

Svar: Elin, jag förstår dig på pricken! Lika när det är från en och samma författare, då ska det helst också vara i samma format även om böckerna inte ingår i en serie!
Elina

2014-08-14 @ 20:28:46
URL: http://bokparadis.blogg.se
Postat av: Hanna

Det är alltid ett plus om det matchar men som du säger är ju innehåller det viktigaste. Och en kaotisk bokhylla med böcker i alla möjliga storlekar kan vara jättecharmigt!

Svar: Ja de kaotiska bokhyllorna ser så mysiga ut!
Elina

2014-08-14 @ 21:02:25
URL: http://bokregn.blogg.se
Postat av: Hanna

Det är alltid ett plus om det matchar men som du säger är ju innehåller det viktigaste. Och en kaotisk bokhylla med böcker i alla möjliga storlekar kan vara jättecharmigt!

2014-08-14 @ 21:02:25
URL: http://bokregn.blogg.se
Postat av: Lucy Chen

Håller med om att innehållet är det viktigaste, men jag är en sån som 100% föredrar när det matchar, haha! Men det kan vara för att jag gillar när det är ganska fint och organiserat i bokhyllor, personligen alltså, vilket också beror på att det är lättare för mig att hålla mig organiserad då.

Men jag kan tycka att det är jättecharmigt att ha väldigt huller om buller också, men skulle själv inte ha det!

Svar: Ja jag håller med dig! Jag har sån liten plats att organisera på så hur jag än gör ser det kaotiskt ut, alltså hemskt kaotiskt, inte charmigt kaotiskt. Så då blir det lättare med samma format :)
Elina

2014-08-14 @ 23:37:29
URL: http://bokrygg.blogg.se/
Postat av: Klara

Till en början var jag superenvis gällande det här och tolererade inte olika, men sedan fick jag en pocket bok i en serie där jag redan hade en inbunden bok och jag var tvungen att acceptera det blir så ibland. Efter det har jag tagit det lite mer med ro, det är ju innehållet som är viktigast! :)

Svar: Härlig vändning! :) Om jag har en pocket i en serie med resterande inbundna så byter jag ut pocketen mot en inbunden. Inte ekonomiskt hållbart alltså!
Elina

2014-08-16 @ 11:00:48
URL: http://inutienbok.blogg.se
Postat av: Lena

Nej bryr mig inte så mycket faktiskt. Har flera serier där jag både har pocket och inbundet.

Svar: Ååå va härligt! :D
Elina

2014-08-16 @ 21:03:18
URL: http://lenasgodsaker.blogspot.se/
Postat av: Nilmas Bokhylla

Ja, det gör jag. Inte sjukt petnoga men ganska så! Det är intressant det där faktiskt :)

Svar: Man försöker vara så noga man kan när det går! ;)
Elina

2014-08-17 @ 13:27:07
URL: http://nilmasbokhylla.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback












RSS 2.0