Recensionsexemplar, okej att vänta?

Om man beställer ett recensionsexemplar, hur länge är det okej att man väntar med att läsa och recensera boken, måste man läsa den så fort den kommer eller är det okej att vänta en månad eller två? Eller kanske tills man har lust att läsa den? Hur gör du?
 

Kommentarer
Postat av: Anna - Bokordet

I regel försöker jag hinna läsa dem så att jag kan skriva en recension på recensionsdagen, eller strax efter. I undantagsfall, om jag har sjukt mycket att göra eller om andra böcker lockar mer just då så får den vänta tills jag känner att jag har lust att läsa den och kan ge den ett rättvist omdöme. Tvingar jag mig att läsa en bok som jag inte känner för att läsa just då blir det inget bra i slutändan.

2013-09-15 @ 20:11:34
URL: http://bokordet.blogspot.se
Postat av: Anna

Om jag får boken innan recensionsdatumet brukar jag försöka hinna läsa boken innan, men ibland hinner jag inte och är verkligen inte sugen att läsa den just då och då väntar jag att läsa den ett tag. För precis som Anna skrev så vill jag inte tvinga mig att läsa den för då kanske jag inte kommer gilla den lika mycket (:

Svar: Det låter väldigt smart :)
Elina

2013-09-15 @ 20:30:21
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: Malin

Försöker läsa boken så snabbt som möjligt. Men ibland kommer livet emellan och då försöker jag att i alla fall inte beställa fler. Tar dem som de kommer, ibland blir det ganska långt efter recensionsdatum. Men så är det :)

2013-09-15 @ 21:13:31
URL: http://bokrecensionernu.blogspot.se/
Postat av: Lena - Bookheaven

Som de andra säger får man den innan recensionsdagen försöker jag läsa och recensera den samma dag eller dagen efter datumet. Men annars kan det gå ett tag efteråt. Men jag försöker verkligen att ta recexen först. Men om man tvingar sig att läsa en bok vid fel tillfälle drabbar det bara boken och recensionen blir felaktig

Svar: Låter väldigt rimligt :)
Elina

2013-09-15 @ 22:48:02
URL: http://bookheaven.blogg.se
Postat av: Anna - Bokordet

Svar: Om jag beställer ett rec-ex av en bok som redan kommit ut så försöker jag läsa & recensera den så snabbt som möjligt. Vet jag redan innan att jag har jätte mycket att göra eller känner att boken kommer bli liggande väldigt länge så beställer jag den inte just då, eller så köper jag den istället så slipper jag tänka på att jag är skyldig någon en recension.

Nej jag har tyvärr inte hunnit läsa Walking Disaster än, men gillar man Beautiful Disaster så är jag säker på att man kommer tycka om den :)

2013-09-15 @ 22:49:40
URL: http://bokordet.blogspot.se
Postat av: Petra

Ah, jag håller med alla andra som kommenterat. ;)

2013-09-16 @ 10:56:07
URL: http://petrasbokblogg.blogspot.se
Postat av: Carro

Jag håller med ovanstående kommentarer om att läsa så fort man kan. Nu har jag en del på hög som gör att det blir lite av en "blockad" i skallen dock och det känns inte sådär jättekul.. Men om jag väntar för länge med en recension så får jag så himla dåligt samvete!! Inte bra.

Svar: Om jag var ett rec-ex som ligger så blir det ett stressmoment. Så jag läser också rec-exen så fort jag kan :) oftast. Jag förstår din blockning,för många böcker för lite tid å vart börjar man?
Elina

2013-09-16 @ 14:53:07
URL: http://romeoandjuliet.blogg.se
Postat av: Gia - Bokfrossa

I början underskattade jag hur villiga förlagen var att skicka ut böcker så jag fick massor på en gång men vad gör man, är bara att läsa vad man hinner och prioritera recexen. Hänt att förlag skickat böcker jag inte bett om och de hamnar längre ner på prioriteringen... Får jag böcker innan recdag så försöker jag läsa dem så jag kan recensera dem på den dagen.

2013-09-16 @ 19:30:53
URL: http://bokfrossa.wordpress.com/
Postat av: Nicole

Jag är faktiskt inte enig med de ovanstående (ledsen folket haha) får man recensionsex så ser jag det lite som "ett jobb". Inget är gratis, jag får en bok för att utföra en tjänst, alltså läsa och skriva om boken. Jag låter aldrig "vilket humör jag är på" påverka recensionsex som jag själv har bett om. Om jag däremot får böcker som jag inte själv beställt hamnar de, precis som Carro skrev, längst ner på listan.

2013-09-18 @ 18:34:38
URL: http://www.bok-tokig.com
Postat av: Lexie läser

Jag försöker alltid att läsa böckerna innan recensionsdatumet beroende på när de har dykt upp.
Har recensionsdatumen förfallit försöker jag ändå läsa de så fort det går dock lite jobbigt för mig då jag läser två kurser på Lunds Universitet som innebär en massa annat läsande som ska prioriteras.

Svar: Jag pluggar också så jag vet att tiden tyvärr försvinner på annat som prioriteras före nöjesläsningen.
Elina

2013-10-13 @ 18:16:35
URL: http://www.lexielaser.org/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback












RSS 2.0