Tidsfördriv

 
Befinner mig just nu ute i skogen, alltså ett hus ute skogen. Ganska avsides från stad och samhälle. Perfekt ställe för en skräckfilm att utspela sig på. Men när jag inte ska oroa mig för yxmördare med motorsågar så tog jag med en liiiiten hög med böcker. Har läst ut Gone: övergivna och Cinder. 
Någon som läst någon av böckerna och kan rekommendera vilken jag ska läsa efter Torka aldrig tårar? 
 

Underbara Helvete

Titel: Underbara Helvete
Författare: Jamie McGuire
Språk: Svenska
Förlag: Kalla Kulor, tack så mycket för boken!
Sidor: 363
Serie:  Beautiful #1
Betyg: 5 av 5
 
Handling och tankar:

Abby flyr till Eastern Universty tillsammans med bästa kompisen America i hopp om att kunna lägga sitt förflutna bakom sig. Nu ska hon leva ett tryggt liv utan de faror hon lämnat bakom sig. Men så kommer Travis in i bilden, en rikgtig badboy som ligger med alla tjejer och försörjer sig genom att slåss. Travis upptäcker Abby, men Abby gör det väldigt klart att allt de kommer bli är vänner. Desto mer hon lär känna honom blir hon mindre och mindre säker på om vänner är det enda de kommer bli. Det underbara helvetet har bara börjat och hennes förflutna kommer ikapp.

 

Jag sträcktläste boken, den är omöjlig att lägga ifrån sig. Det händer något hela tid, är det inte det ena så är det de andra. Men jag blir inte klok på Abby! Kan hon inte bara bestämma sig, så svårt kan det endå inte vara.
Författaren beskriver känslorna hos karaktärerna väldigt bra, på så sätt får man fort medlidande för dom som förtjänar det för att sedan bli till ilska! Det är så frustrerande, ena sekunden tänker   Ja änsligten! För att i nästa känna Nej, nej, nej! IDIOT! En känsloframkallande bok helt enkelt. Tyvärr beskrivs inte karaktärernas utseende lika bra, det är mest ”en snygg kille” och ”en vacker tjej”.  Travis är den man har fått den bästa beskrvningen på och det är:  snygg kille med tatueringar, musklig och snaggad. Men egentligen så behövs inte någon bättre beskrivning, bilderna i huvet rullar på som de ska ändå även om personernas ansikten är blurriga.
Det var väldigt längesen jag läste en sån här spännande och oförutsägbar kärleksbok! Men under tiden jag läste så kollade jag upp boken på Goodreads och får se att boken är den första i en serie. Så jag kan inte sluta tänka på hur den ska sluta för att det ska kunna var en serie. Även nu när jag läst ut den så förstår jag inte hur serien ska kunna fortsätta.
En helt fantastisk bok som skulle kunna fått vara ännu längre, men tveksamt hur den ska kunna fortsätta vara lika bra i näst kommande bok även om jag VERKLIGEN ser till att läsa ännu med om Travis och Abby.
Läs den!


De odödligas regler

Titel: De odödligas regler
Författare: Julie Kagawa
Språk: Svenska
Förlag: Harlequin, tack så mycket för boken!
Sidor: 459
Serie: Edens blod #1
Betyg: 4 av 5
 
Handling och tankar:

Vampyrstäderna blir fler och fler efter pesten kom och tog människorna. Kvar finns vampyrer, de Smittade och ett fåtal människor och färre blir dem. Smittade äter människor, vampyrer äter människor och människor äter mat. Vilka har maten? Vampyrerna. Alltså bestämmer vampyrerna reglerna.
Ali lever i en vampyrstad som oregistrerad, om man  blir tagen och påkommen som oregistrerad blir man dödad. Att vara oregistrerad har en fördel, vampyrerna vet inte var du finns och kan därmed inte tvinga dig att ge blod. Men som registrerad blodgivare får du mat. Ali är alltid hungirg, olika grader av hungrig. Om hon och hennes kompisar har tur kan de hitta något så mögligt att inte ens råttorna vill ha det.   
Ali blir till sin fasa förvandlad till vampyr, men hellre vampyr än döden, eller? Ali måste lära sig att leva med sitt liv och tvingas fly från den enda plats hon bott på. Vad ska hon göra nu? Hon hittar en grupp människor som överlevt pesten, vampyrer och de smittade. Hon blir inbjuden i gruppen som människa, alla vampyrer dödas. Alis tanke är att lätt kunna föda sig på människorna i gruppen när de somnat, men vem ska bli hennes första offer och hur lång tid kommer det ta för dem att upptäcka vad hon är?

 

De odödligas regler är inte en typisk vampyrbok där någon blir kär i en vampyr ochvill inget annat än att själv bli en (ja, jag tänker på twilight). I de odödligas regler avskyr människorna vampyrer med ett undag tag för de som arbetar för vampyrerna, husdjuren.
Det som jag gör mig illamående med boken är när Ali beskriver all mat de äter. Limpor som är så mögliga att inte ens råttorna vill ha dem. Det låter så vidrigt och att äta något mögligt är otänkbart (kanske för att jag aldrig behövt att svälta).
Karaktärerna är många vilket gör det svårt att komma ihåg vem som är vem. De flesta har någon speciell personlighet som gör de ihågkomna men det är några som jag inte alls kan skilja på. Men favoriten är ändå Kannin, vad händer med honom!? Jag ser fram emot att får reda på det i nästa bok.

Spänningen hålls i gång och boken blir aldrig trög att läsa, gruppen är hela tiden under ständig fara för nya hot medan Allison måste komma på nya sätt att dricka på.


Nytt

Har glömt att visa två böcker jag har fått hem, ett rec-ex och en köpt på myrorna!
 
Den äldste av Christopher Paolini, 25kr på myrorna! Stad av skuggor av Cassandra Clare, rec-ex från Bonnier Carlsen, tack så mycket! 
 
 
 
 
 
 
 

Biblalån

Nu när jag var hem till mamma och pappa över helgen så passade jag på att gå på Alftas bibliotek (som kanske ska läggas ner!), så mycket mysigare att gå på biblioteket där än här i Gävle, 
jag har inte vart på bibblan på väldigt länge eftersom jag har så mycket olösta böcker hemma. Meeeeen självklart så lånade jag sen del när jag var i Alfta. 
En otroligt vacker motljus bild! Detta är alltså mitt bibliotekslån.
 

Tyst

Titel: Tyst
Språk: Svenska
Författare: Hannah Harrington
Förlag: Harlequin, tack så mycket!
Rec-ex: Ja
Betyg: 3 av 5
Serie: -
 
Handling och tankar:
"Chelsea har aldrig kunnat bevara en hemlighet ... förrän nu.
Alla har någon gång skvallrat om något de inte borde - men senaste gången Chelsea avslöjade en hemlighet ledde det till att någon nästan dog. Så Chelsea bestämmer sig för att avge ett tysthetslöfte. Om hon håller munnen stängd kan saker åtminstone inte bli värre, eller hur?
Fel.
Att plötsligt stå upp för något hon tror på gör den tidigare populära Chelsea utstött och trakasserad. Men med hennes nya sätt att kommunicera möter hon också nya oväntade vänner, som skateboardkillen Sam. Han är den sista personen som borde ge Chelsea en andra chans, det är hans bästa vän som skadades mest av hennes skvaller. Men trots det är han den enda som förstår. Och den enda som kan hjälpa Chelsea att upptäcka vem hon egentligen är ... och vem hon vill vara."
 
I början gillar jag inte Chelsea alls, hon är en bitch. Men inte värre än sin kompis Kristen. Hon är den där sortens kompis som alltid får en att må dåligt bara för att man t.ex. valde fel strumpor. Men det är inte fören vänskapen bryts som man inser att den personen aldrig var ens kompis. När Chelsea bestämmer sig för att vara tyst så inser hon att hon kanske inte är den person hon vill vara och då känns hon inte längre lika bitchig och ytlig.

Intrigerna och karaktärerna hade kunnat vart grymmare och värre. Visst var de hemska, men det hade kunnat vart så mycket mer! Konflikterna som var kändes så milda, lite klotter på ett skåp och taskiga ord. Jag säger inte att det inte var grymt för det var det, jag säger att det hade kunnat vara värre! Boken känns så mild, den tar upp jobbiga situationer och konsekvenser men det känns som om inte författaren vågade ta den hela vägen. Vilket leder till att boken blir mild och medelmåttig. Det här borde vara en bok som man går och tänker på flera dagar, månader och år på efter man läst ut den. Visst får den en att tänka till lite, men inte så mycket som den faktiskt borde.

Däremot vad den verkligen visar är hur lätt en vänskap kan brytas för att sedan byggas upp med en ny person, samt hur man ändrar personlighet efter vilka man umgås med. Jag tycker att det visar att det här är en bok till dem som går i kanske högstadiet, där omkring. När man försöker hitta sig själv och provar sig fram vilket kan leda till att man hamnar i massa olika umgängeskretsar.

Månadssammanfattning Juni 2013

Lästa böcker:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antal lästa: 8st
Svenska: 8st
Engelska: 0st
Bästa bok: Delirium
Sämsta bok: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
 
Största Överraskning: Alice i Zombielandet, jag trodde den skulle vara bra, men inte så bra som den faktsikt var.
Största besvikelse: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, den var så mysig början men sen försvann mystiken tillsammans med spänningen
 
Kommentar:
Har jobbat en hel del i Juni och mer blir det i Juli. Så vi får se hur många böcker jag kommer hinna och orka läsa i Juli. Jag vill också ha sommarlov!