Nytt - Recex deluxe

Två recex som dök upp här hemma i somras/tidig höst utan att jag bett om dem, men som jag glömt att visa upp. Dimensioner av Sofie Berthet och Bränd himmel av Gilly Macmillan.
Båda böckerna verkar riktigt lovande, men de prioriteras inte just nu då jag har mycket som MÅSTE läsas!
 
Det har även kommit två recex från Gilla böcker, Komma fram av Rainbow Rowell, jag vet inte riktigt vad jag har för förhoppningar men tack vare Eleanor & Park vill jag läsa allt av Rowell!
 
Stormens öga av Leigh Bardugo, den andra delen i Grisha-triologin som jag hoppas ska vara bättre än den första!
 
Gudar & Monster av Laini Taylor från Bazar Förlag, den avslutande delen i Önskemånglarens dotter! Som jag längtat! Frågan är ju om man ska läsa om de andra två innan denna, men jag vet inte om jag har tid med det.
 
De underkända av Michael Hjort och Hans Rosenfeldt från Forum, jag trodde att det här var den sista boken i serien men jag har även läst att serien ska bestå av åtta delar. Hur som helst ser jag verkligen fram emot att fortsätta läsa denna deckarserie!
 
Lola och pojken i huset bredvid av Stephanie Perkins från Modernista är redan utläst och recension publicerad, den var himla bra!
 
Vindsjälar av Mons Kallentoft köpte jag på Erikshjälpen, priset på pocket har fördubblats(!) och kostar nu hela 10 kronor. Först minskar de bokavdelningen och pocketarna är nästan obefintliga, sen höjer de priset!! Hur som helst var detta ett onödigt köp, jag har de andra böckerna men jag kommer aldrig läsa dem igen så ag skulle kunna låna den på bibblan. Timmy om du läser detta så var det du som sa att jag skulle sluta vara så snål och köpa boken trots det skandalösa priset!
 
The Duff av Kody Keplinger är en bokvnsbok från Elin! Hon har hyllat den hur mycket som helst, jag hoppas jag gillar den lika mycket för jag har verkligen fått upp förhoppningarna!

Lola och pojken i huset bredvid

Lola och pojken i huset bredvid | Stephanie Perkins | Anna and the french kiss #2 | s.288 | Modernista
 
Lola Nolan älskar att klä sig i roliga, glittriga outfits och peruker i alla möjliga färger och hon drömmer om att en dag jobba som kostymtecknare i Hollywood. Det passar henne perfekt att bo i San Francisco, där ingen höjer på ögonbrynen åt hennes klädstil eller åt att hon har två pappor men ingen mamma. Allt känns faktiskt helt okej, särskilt nu när hon har träffat sin drömkille – sexige rockmusikern Max.
 
Men just när allt är så bra händer det som inte får hända: Lola ser en flyttbil stå parkerad utanför grannhuset. Till sin fasa inser hon att Cricket Bell är tillbaka. Lola har gjort allt för att förtränga sina känslor för honom under tiden han och hans familj bott på annat håll. Och för att glömma hans hemska tvillingsyster Calliope.
 
Nu verkar det inte bättre än att Lola, en gång för alla, måste göra upp med sina känslor för pojken i huset bredvid…
 
Jag gillade verkligen Anna och den franska kyssen och har verkligen sett fram emot Lola och pojken i huset bredvid, tyvärr så låter titlarna på båda böckerna lite väl töntiga. Något jag däremot gillar är omslaget, nu hoppas jag på att tredje boken är i samma stil som de två första!
 
Jag har lite svårt för Lola, det känns liksom som om hon inte är riktigt äkta, hon känns liksom lite för påklistrad. Men bortsett från den detaljen om Lola (den detaljen som en stor del av boken handlar om) så älskade jag boken! Jag kan verkligen relatera till ålderskillnaden då det är lika stor skillnad mellan mig och min Timmy, vi har vart där, alltså 17 och 22 år, precis som Lola och Max men minus dramat (tack och lov). Max är helt klart den som jag gillar minst i hela boken, han är ju så himla otrevlig! 
 
Även fast jag ogillar så stora saker av boken (Max och Lolas påklistrighet) så gillar jag verkligen alla känslor som Perkins har lyckats att få fram! Jag älskar att man även får fortsätta läsa om Anna och St.Clair, jag hoppas att vi får fortsätta läsa om dem och Lola och hennes kille i nästa bok! 
 
 

Nyinflyttad

Förra helgen hämtade jag och en vän hem den fluffiga Algot. Norah och Algot kommer inte riktigt helt överrens än, men till skillnad från förra veckan så kan de nu ligga och sova bredvid varandra!

Nytt

Jag har inte visar några nya böcker sedan i slutet på Augusti, det här är första högen med böcker!
 
Modernista ligger i med sin höstutgivning (som för övrigt är riktigt grym), Eldtronen av Rick Riordan, andra delen i Kanekrönikan och Lögner av Sara Shepard. Båda är utlästa!
 
Half bad - det mörka ödet av Sally Green, andra delen i Half Bad och den ser så förskräcklig ut att jag knappt har lust att läsa den, men man ska väl inte döma boken efter utsidan (svårt i detta fall). Hur som helst så fick jag den av Semic!
Prinsessan och den fasansfulla björnen av Per Gustavsson från Natur och Kultur dök upp helt oväntat men det var en himla rolig bok!
 
Två till recex, De odödligas sång av Julie Kagawa är den sista boken i Edens blod triologin, från Harper Collins Nordic. Jag ser verkligen fram emot att läsa den!
Röd drottning av Victoria Aveyard från Modernista, jag har hört mycket gott om den här boken och hoppas på att jag gillar den lika mycket som alla andra!
Jag vann även en tävling på Modernistas facebook. Den store Gatsby av F.Scott Fitzgerald blir mitt sista försök i att gilla klassiker!
 

7 frågor

Lånar en lista som jag hittade hos Bam:

1. Hur hittar du nya böcker att läsa?
Mest genom andra bloggar eller genom att gå in på bokhandeln eller förlagens hemsidor!

2. Hur kom det sig att du började gilla att läsa?
Mamma startade en prenumenation på LäsLusen och köpte en hel del böcker till mig som jag sedan kände mig tvungen att läsa. Som tur var så visade det sig att jag gillade att läsa och jag läsa alla böcker hon köpte till mig förutom en!

3. Hur har din smak för litteratur förändrats under åren?
Jag läser inte längre Mary-Kate och Ashley Olsen böcker, Cathy Hopkins är inte längre min favoritförfattare och jag anser inte längre att en bok på 200 sidor är tjock. 

4. Hur ofta köper du böcker?
Jag köper nog minst två böcker i månaden, ibland (läs oftast) mer.

5. Hur kom det sig att du började bokblogga?
Jag läste en hel del bokbloggar innan jag startade min egen eftersom jag också ville dela med mig av vad jag tycker om böckerna jag läser, tyvärr är jag himla dålig på att skriva recensioner på allt jag läser.

6. Hur reagerar du om du inte tycker om slutet på en bok?
Jag blir arg och tycker inte alls om boken längre. 

7. Hur ofta bläddrar du fram och smygtittar på slutet av en bok?
ALDRIG! Då finns det ju ingen mening med att fortsätta läsa! Däremot tittar jag alltid hur många sidor boken har och då har det hänt att man råkar se några avgörande ord i slutet. Nu har jag lärt mig att täcka för texten med handen innan jag kikar på sidnumret!

Tävlingstips

Cilia Ciliaskutur firar att hennes blogg fyller 5 år genom att arangera en tävling där man kan vinna 200kr på Adlibris! För att tävla, klicka här

Eldtronen

Eldtronen | Rick Riordan | Kanekrönikan #2 | s.512 | Modernista
 
Ända sedan de egyptiska gudarna släpptes lösa i vår moderna värld har syskonen Carter och Sadie Kane haft problem. Som arvtagare till Livets hus besitter de magiska förmågor, men nu är deras hittills farligaste fiende – ormguden Apep – på väg att ta över världen. Om de inte lyckas stoppa honom på bara några få dagar kommer det att innebära slutet för jorden och hela mänskligheten.

För att kunna besegra Apep är Carter och Sadie tvungna att återuppliva solguden Ra – en utmaning ingen magiker lyckats med tidigare. Men först av allt måste de leta upp de tre delarna av Ras bok och uttala den magiska formel som krävs. Sökandet tar dem från New York till London, via S:t Petersburg och slutligen till den egyptiska öknen…

Ska de hinna förgöra Apep innan han sväljer solen och låter jorden gå under?

Till en början var jag sjukt besviken på boken eftersom den första var helt okej, men det var nog det alldeles för enkla språket som ställde till det. När jag väl satt längre stunder och läste kom jag äntligen in i den. Tyvärr är det inget mästerverk, jag saknar de grekiska gudarna! 


Karaktärerna Sadie och Carter är inga favoriter hos mig, jag har inte riktigt fastnat för dem än. Kanske för att jag inte gillar språket och det är på grund av dem (då de berättar själva berättelsen) som språket låter som det gör. Guden Bes däremot, han blev en riktig favorit och jag hoppas att han är med i nästa bok också. 

Trots språket så gillade jag handlingen och även om jag föredrar grekiska gudar så är det alltik kul att läsa om andra gudar men jag har så svårt att få en bild av hur allt ser ut (sidan med bilderna finns här). Hittade en massa bilder där man har tecknat karaktärerna men de stämde inte alls överrens med hur jag tänkt. Jag hoppas att nästa bok är den sista i serien då jag inte tror att så mycket mer (förutom den sista striden) kan hända utan att det känns långdraget. 

Handlingen är bra men på grund av språket får boken bara 3 av 5 i betyg. 

 
 
 

Äntligen är den här!

Den nya illustrerade utgåvan av Harry Potter och De vises sten är så himla fin, och stor! Paketet var supertungt men alltså, bilderna. De är så fina!