Hjärta av damm

 Hjärta av damm | Ingelin Angerborn | - | s.232 | raben&sjögren
 
Bella går på en teaterkurs under lovet, de håller till i en gammal lokal där det sägs att det spökar. De ska spela upp en pjäs, men under ävningarna släcks lamporna och bestick ramlar i golv. Det händer märkliga saker som ingen tycks kunna förklara och Bella ser något som ingen annan lägger märke till.
 
Ingelin Angerborn är en författare jag hört mycket om och som verkar omtyckt i den tänkta målgruppen. Men efter att ha läst Hjärta av damm kan jag inte förstå det. Visst, jag borde ha en tanke på till vilken ålder boken är anpassad. Boken i sig var bra, kan förstå att den kan vara läskig på sina ställen, men själva problemt är slutet med den så kallade "gärningsmannen". Vi får en förklaring till hur "brottet" kunnat uppstå, där får vi reda på en händelse som det inte sagts ett ord om tidigare. Det hade kunnat skötts så mycket snyggare, man hade kunnat nämna händelsen i början av boken, även om det bara blev nämnt i farten. Då hade jag sluppit ge den här boken så lågt betyg som den kanske inte förtjänat om det inte vore för slutet.
 
Är jag nöjd med boken? Nej. Mina förväntningar på Angerborn var betydligt högre än vad Hjärta av damm uppnådde. Tänker jag ge Angerborn en andra chans? Helt klart!
 
Betyg: 2 av 5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback












RSS 2.0