CDON ERBJUDANDE, ENDAST IDAG!

 
CDONs bästa black friday erbjudande: 50% -70% på engelska bokboxar. Vad sägs om bland annat John Green Collection för 175 kronor, TMI boxen med alla sex böcker för 169kr. Men inte nog med det. Det är 15% PÅ ALLA BÖCKER, alltså yttligare 15% på bokboxarna! Klicka på bilden för att komma dit, ni kan tacka mig sedan.
 
Hittar du nå fynd?

Röda spår

 
Röda spår | Katarina Genar | - | s.105 | Bonnier Carlsen
 
Så fort Samuel får syn på huset känner han att det är något som inte stämmer. Men pappa tycker bara att allt är härligt. Det är sommarlov och Samuel och hans pappa har hyrt ett gammalt hus mitt i skogen utanför en liten by. Där finns inga grannar och ingen täckning på mobilen… För över hundra år sedan bodde där en konstnär. Hans dotter försvann spårlöst och sedan dess har huset stått tomt. 

Plötsligt börjar mystiska saker hända. Samuel hör viskningar om natten, en gammal gungstol börjar gunga utan anledning och i tornrummets fönster anar Samuel ett blekt ansikte. Hur är det möjligt? Tornrummet har ju varit låst ända sedan konstnären flyttade ut. 

Håller Samuel på att förlora förståndet? Eller är det någon som faktiskt försöker ta kontakt med honom?
(från förlagets hemsida
 
Jag har inte hört talas om Katarina Genar förut, men när jag såg att Röda Spår var med i bokjurykatalogen så kände jag att jag ville läsa den. Därför blev jag extra glad över att Bonnier Carlsen skickde den här boken till mig. 
 
Det första som slår mig är att författaren är otroligt skicklig på att beskriva utanförskap. Jag tror vi alla känner igen situationen där man är ett kompisgäng på tre och de andra två vännerna väljer alltid varandra vilket lämnar en ensam kvar. Genar skilldrar detta så bra att man själv får en klump i magen medan man läser. 
 
Spänningen i boken gör sig påmind ganska ofta och höjs när man får reda påa tt även en vuxen person tror på barnet som sett något mystiskt, vilket inte händer ofta. Men tyvärr så tycker jag att slutet är lite lamt men jag tilhör inte heller målgruppen. Men jag tror ändå att de yngre barnen skulle gilla om boken var lite mer mystik än vad den är.
 
Rekommenderar till dem som vill ha en bok med måttlig spänning
 
Betyg: 2,5 av 5

Måntornet

 
Måntornet | Per Gustavsson | - | s.32 | Natur och kultur
 
Sindre tycker att månen är det mest spännande av allt. Kan man ta sig dit på något sätt? Han går till cirkusen och frågar den mänskliga kanonkulan, det borde ju gå att bli skjuten i kanon till månen. Men då måste man ha cirkusträning. Sindre går till astronauten och kollar, men det krävs en väldig massa utbildning för att få låna en rymdraket. Kanske man kan bygga ett torn, tänker Sindre och sätter igång. Det blir en spännande klättring mot den hägrande månen i skyn (från förlagets hemsida).
 
Det som lockade mig att läsa Måntornet var bilderna, jag tror jag såg någon bild på en blogg. Tecknarstilen är så otroligt fin och berättelsen lekfull. Sindre försöker som sagt att bygga ett torn som ska nå upp till månen men inget verkar fungera. Vilket gör detta till en perfekt bok att diskutera i klassrummen i de lägra årskurserna. Eleverna kan själva få komma med ideer om hur Sindre skulle kunna ta sig upp dit. De får träna sitt resonemang kring frågan "vad tror du kommer att hända" vilket kan vara svårt för många.
 
Mitt favorituppslag i boken, när Sindre ber kanonmannen att skjuta upp honom till månen. 
 
Superfin bok med rolig handling, lagom mycket text och perfekt för klassrums diskussioner eller som godnattsaga! 
 
Betyg: 4 av 5

Echo & Noah

 
Echo & Noah | Katie McGarry | - | s.384 | Harlequin
 
Ingen vet exakt vad som hände när Echo Emerson över en natt gick från att vara från skolans populäraste tjej, med drömpojkvännen, till att vara den som alla pratar bakom ryggen på. Inte ens Echo själv är helt på det klara med vad som hände.

Men när Noah Hutchins – killen med attityd, svart mc-jacka och fler avverkade tjejer än någon orkar räkna – oväntat kliver in i hennes liv, skakas Echos värld om på ett sätt hon aldrig kunnat föreställa sig. Trots att de borde ha noll gemensamt.
 
Hur galet det än är, vill de ha varandra. Och Echo måste fråga sig var gränsen egentligen går och hur mycket hon är villig att riskera för den ende killen i världen som kan lära henne att älska igen. (Från förlaget)
 
Jag hade inte hört talas om den här boken så mycket innan, men sedan började den hyllas överallt i bokbloggar. Men förväntningarna var ändå inte speciellt höga, jag förväntade mig en bra lässtund och det fick jag. Jag fastnade inte för boken direkt och det kan bero på att jag inte hade tid att läsa längre stunder. Men när jag väl hade den tiden så tog den snabbt slut, 
 
Till en början så störde jag mig otroligt mycket på Echo, hon var så lätt påverkad av allt (men hur skulle man själva agera i hennes situation?). Egentligen är det hennes "vän" som är värst men det är ändå störande att Echo låter sig påverkas så mycket av henne. Hur kan man vilja ha en sådan person i sin närhet som bara säger allt som är fel på en och dessutom vägrar umgås om man skaffar fel sorts pojkvän!?
 
Att Echo och Noah skulle bli kära i varandra är självklart redan från början, men vägen efter det är inte så enkel. Även om vi alla läst om detta förut så är inte Noah helt och hållet den steoreotypiska badboyen och Echos bakgrund får henne att stå ut bland alla "oskyldiga", rika och prydliga tonårstjejer (som faller för badboyen). Det är en kärlekshistoria om två trasiga personer som båda kämpar för att bli hela igen, men även här är motgångarna många.
 
Vill du ha en lite annorluna kärlekshistoria att dyka ner i borde du läsa Echo & Noah.
 
Betyg: 3,5 av 5
 

The Ultimate Book Tag

Tack till Bella som taggade mig till att göra denna. Det är en lista om böcker och läsning, jag älskar listor (men itne lika mycket som Britt-Marie)!
 
1. Do you get sick while reading in the car?
Oftast inte och det är jag otroligt glad över, vad skulle jag annars göra på långa bilfärder!? Oftast om man mår illa av att läsa i bilen så mår man väl dessutom illa av att titta på filmer och serier också?
 
2. Which author's writing style is completely unique to you and why?
John Ajvide Lindqvist har väl en unik stil? Jag är nog inte riktigt rätt person för att svara på den här frågan. Men jag tycker även att Fredrik Backman har något speciellt som jag förundras över gång på gång! 

3. Harry Potter series or the Twilight Saga? Give 3 points to defend your answer.
Harry Potter.
1) Det är Harry Potter.
2) För det är Harry Potter.
3) Dobby!

4. Do you carry a book bag? If so, what is in it (besides books…)?
 
Jag är inte helt säker på vad det är, men i vilket fall som helst är jag väldigt säker på tt jag inte har det.
 
5. Do you smell your books?
Alltså, jag fattar inte grejen med att lukta på böcker. Så nej, det gör jag inte. Jag önskar att jag var som de flesta bokälskare och gjorde det men så gott luktar det inte!

6. Books with or without little illustrations?
Jag blir alltid extra glad av att upptäcka att böcker innehåller bilder, men det är inte avgörande för om jag köper en bok eller inte.

7. What book did you love while reading but discovered later it wasn’t quality writing?
Fallen ängel serien av Becca Fitzpatrick. Jag älskade den serien, men när jag samlade på mig dem så skulle sista boken precis släppas men jag ville ha den i pocket och väntade med att läsa den tills att den fanns i rätt format. Alltså ett år senare. Jag läste om serien och den var inte alls lika bra som den var när jag var tonnåring. Men det var väl snarare så att jag växte ifrån serien. Så jag antar att "rätt" svar på frågan är Twilight och Fifty shades.

8. Do you have any funny stories involving books from your childhood? Please share!
 Tyvärr så kommer jag inte på några.

9. What is the thinnest book on your shelf?
Snow white av The Brothers Grim & Camille Rose Garcia
 
10. What is the thickest book on your shelf?
Det är nog Stephen Kings Under Kupolen på 1000-någinting sidor i pocket. Hur ska man ens klara av att läsa en sådan bok utan att bryta ryggen?!

11. Do you write as well as read? Do you see yourself in the future as being an author?
NEJ! 

12. When did you get into reading?
Jag älskade Eva & Adam böckerna och längtade till varje jul för jag fick alltid den nyaste av min farmor. Men sedan blev det ett litet lässstopp och jag började inte läsa mycket igen förrän jag gick med i Läslusen och då var det Killar, kompisar och kosmiska kyssar som fick igång läslusten igen. 

13. What is your favorite classic book?
Jag har bara läst 2 klassiker, Frankenstein och Doktor Glas, båda två har avskräckt mig från att läsa några fler klassiker. Men jag fick hem En julsaga av Charles Dickens från Modernista och den är jag faktiskt taggad på att läsa. Jag vill även läsa Den store Gatsby för den nya (den nyaste av Gatsby filmerna) filmen var så himla bra!

15. If you were given a book as a present that you had read before and hated…what would you do?
Jag skulle tacka för boken och sedan gett den vidare. Fast det beror lite på vem som gav den till mig, om jag fick den av någon nära familjemedlem så skulle jag be om kvittot.

16. What is a lesser known series that you know of that is similar to Harry Potter or 
the Hunger Games?
Liknande Harry Potter så säger jag Den mörka materian av Philip Pullman. Jag förstår inte varför den serien är mer hypad än vad den är, för den är så bra! Den borde vara lika mycket läst som Harry Potter. Sedan har vi Percy Jackson också som är riktigt bra. Men jag antar att dessa Harry Potter liknande böcker inte blir läst på grund av att filmerna som representerar dem är kass vilket leder till att ingen vill ens försöka läsa dem.
Liknande Hunger Games är såklart Divergent och Legend som inte behöver någon presentation här i bokbloggsvärlden!

17. What is a bad habit you always do (besides rambling) while blogging?
Det måste nog vara att jag aldrig läser igenom vad jag faktiskt skrivit, men det är ju oerhört tråkigt men så himla oproffsigt!

18. What is your favorite word?
Häva och stutt, enbart för att de tydligen inte existerar utanför Hälsingland, men jag förstår inte hur ni andra människor klarar er utan två av de mest välanvända orden i svenska språket hälsingemålet. 

19. Are you a nerd, dork, or dweeb? Or all of the above?
Så jag får alltså välja mellan nörd, tönt och mes? Då får jag nog säga nerd eller möjligtvis dweeb.

20. Vampires or Fairies? Why?
Vampyrer. Jag har inte läst någon bra bok som handlar om Älvor, i och för sig så har jag bara förskt att läsa en serie om älvor och det var Wicked Lovely av Melissa Marr. Men jag känner inte för att ge älvor en andra chans.
 
21. Shapeshifters or Angels? Why?
Vi har ju shapeshiftarna i Harry Potter och änglarna i Önskemånglarens dotter. Det här är ju himla svårt! Jag gillar shapeshiftarna i Harry Potter pga det är Harry Potter, annars är jag inte så stort fan av Shapeshifters. Änglar är nog något jag skulle kunna läsa mer om på grund av att det handlar om änglar så... Angels it is.

22.  Spirits or Werewolves? Why?
Andar helt klart! Varulvar hör väl ändå till Shapeshifters, man kan säga att Varulvar är en äkta delmängd av shapeshiters (för mycket matte den här terminen), på samma sätt som en kvadrat är en äkta delmäng av parallelltrapetserna (om det här är fel om min mattelärare ser det här kommer jag få ett stort F). 

23. Zombies or vampires?
Vampyrer tror jag, känns som om det är större chans för en bra kärlekshistoria med dem än med Zombies. Om vi bortser från Warm boddies då. 

24. Love triangle or forbidden love?
YA innehåller så himla mycket love triangles att jag nästan tröttnat på dem. Forbidden love, där börjar det bli riktigt spännande, jag tänker mig Underbara helvete och en gnutta Twilight minus velandet mellan Jacob och Edward. 

25. Lastly: Full on romance books or action-packed with a few love scenes mixed in?
Jag behåller Bellas svar här: Actionpackat med lite kärlek inblandat, helt klart! 
 
Jag taggar:
Elin - Bokparadiset
Gia - Bokfrossa
Anna - bookshelf

Önskelista

Det här inlägget är först och främst tillägnat er som tänker köpa julklappar till mig. Jag har till och med varit snäll nog att sätta ut bilder på böckerna och länka till ungefär fyra olika nätbutiker som säljer böckerna så ni kan planera era inköp (utifall ni köper flera böcker samtidigt). Den översta länken är den butik som har boken för billigaste priset. De tre översta är de böcker jag allra helst vill ha, dock utan inbördes ordning så det är lika bra att ni köper alla tre. Men jag vill väldigt gärna ha den fjärde boken också (Var är min syster?) som verkar utgå ur sortimentet snart. Så Timmy och mamma (jag antar att det är ni två som får bråka om vem som ska köpa vad), här är min bokönskelista: 
 
Hogwarts library:
239 kronor på Book depository
261 kronor på Cdon
269 kronor på Adlibris
271 kronor på Bokus
 
The Hunger games trilogy box:
318 kronor på Bokus
351 kronor på Cdon
355 kronor på Adlibris
408 kronor på Book Depository
 
 
Harry Potter box:
441 kronor på Book Depository
555 kronor på Cdon
561 kronor på Bokus
618 kronor på Adlibris
 
Var är min syster?:
119 kronor på Cdon
 
Borttappad:
122 kronor på Cdon
124 kronor på Bokus
126 kronor på Adlibris
 
Percy Jackson - Född till hjälte:
122 kronor på Cdon
124 kronor på Bokus
126 kronor på Adlibris
 
Percy Jackson - Striden om Olympen:
123 kronor på Cdon
124 kronor på Bokus
126 kronor på Adlibris
 
Smitta:
172 kronor på Cdon
175 kronor på Bokus
177 kronor på Adlibris

Nikkis dagbok #3

 
Nikkis dagbok - Berättelser om en (inte så) talangfylld popstjärna | Rachel Renée Russell | Nikkis dagbok #3 | s.320 | Modernista
 
I Nikkis dagbok #3: Berättelser om en (inte så) talangfull popstjärna får vi följa fjortonåriga Nikki Maxwell som i text och teckningar skildrar sitt dagliga liv med alla dess utmaningar.

Hon skriver om sina vänner, förälskelser, om sin familj och om att lyckas eller inte lyckas bli popstjärna. (Från förlagtes hemsida)

Min lillasyster fortsätter att läsa och avguda denna serie och likaså tävlingen i deras klass om vem som kan mest om Nikki. Dock är inte mina förväntnignar på denna serie lika höga som min lillasysters.
 
I de två första böckerna har det kretsat kring minst två stora händelser på ett sätt så böckerna känts lite uppdelade. I denna har detta förbättrats, i början får man reda på att det kommer handla om en talangjakt och jag gillar att den inte sker förrän i slutet av boken. Där emellan är det små dramahändelser som på ett eller annat sätt är eller blir kopplade till talangjakten. 
 
Nikkki är en otroligt steroetypisk tjej, hon skäms för sin pappa, hennes lillasyster och för allt hon själv gör som inte anses coolt. Att hon fortfarande kan tänka sig att bli vän med skolan populäraste tjej och mobbare trots hur hon behandlat Nikki är otroligt frustrerande. Men efter allt hon utsatt Nikki för i denna bok så hoppas jag att denna önskan har försvunnit. 
 
Nikkis dagbok #3 är precis som de andra två böckerna lättläst, förutsägbar och fulla med bilder (alla tecknade med precis samma kroppsformer) och drama.
 
Rekommenderas till dig i åldern 9 - 13 som söker en lättläst bok där huvudpersonen aldrig har en lugn stund eller som läst och gillat Nikkis dagbok 1 och 2. 
 
Betyg: 2 av 5

Den stumma flickan

 
Den stumma flickan | Michael Hjort & Hans Rosenfeldt | Sebastion Bergman #4 | s.442 | Norstedts
 
En familj hittas mördad i sitt hem och Sebastian Bergman och Riksmord kallas in. Det är en komplicerad mordutredning och trycket ökar då den ende misstänkte hittas mördad, skjuten med samma vapen som familjen.

Det finns ett vittne till mordet på familjen. Den tioåriga Nicole har varit på besök hos sina kusiner, och hennes fotspår försvinner in i den stora skogen bakom huset. Nu gäller det att hitta henne innan mördaren får reda på hennes existens.

Nicole återfinns men är så traumatiserad att hon inte längre pratar. Det enda hon gör är att rita. Teckningarna talar sitt tydliga språk. Hon har sett mördaren.

För Sebastian blir den stumma Nicole en stor utmaning. Hon påminner om hans egen dotter som han förlorade i tsunamin, och han blir besatt av att försöka läka hennes inre. Samtidigt har mördaren fått vittring på var hon befinner sig (från förlagets hemsida).
 
Förra boken slutade med en hemskt jobbig cliffhanger och väntan på nästa bok har varat alldeles för länge. Men nu äntligen har jag läst fortstänningen på en av mina favoritdeckare! 
 
Det har skett ett brutalt mord och självklart blir riksmord inkallade, teamet har blivit splittrat vilket också huvudkaraktärerna märker. Men de har även blivit otroligt gnälliga och känslosamma om detta är positivt eller inte återstår att se i nästa bok som också är den sista. Allt detta leder till att vi får ta ännu större del av karaktärernas vardag och fokuset på mordet försvinner nästan ibland. Ingen i riksmord verkar ha sinnesfrid vilket kan vara andleningen till att de inte kommer framåt med mordet. Detta gör också att boken känns lite segare än de andra böckerna i serien. 
 
Jag gillar att dådet skett i ett litet samhälle där det är lätt att misstänka de flesta och ger mig som läsare att fundera kring detta. Gärningsmannen kom inte som en chock då jag listade ut det ganska sanbbt men författarna lyckades få till en bra twist på det hela. 
 
Nu ser jag verkligen fram emot nästa bok då även denna slutade riktigt spännande! Om man letar efter en spännande deckarserie är denna serie verkligen något jag rekommenderar! 
 
Betyg: 4 av 5

Nytt, när ska jag ha tid att läsa allt!?

Hela november har inte ens gått och ändå har jag samlat på mig alldeles för mycket böcker, så kände att det var dags för ett "nytt" inlägg.
 
Dessa tre böker fick jag faktiskt i slutet på oktober. Shadowhunter and Downworlders och Let it snow är från ett bokbyte med Malin. Jag tänkte vänta med att läsa Let it snow till i December då jag hoppas att den ger lite mysig vinterkänsla. Den stumma flickan är ett recensionsexemplar från Norstedts som jag redan läst. 
 
Jag var som sagt i stockholm och fick bara med mig en bok hem och det hade inte kunnat vara ett bättre bokköp. The retribution of mara dyer, har redan läst och den var såååå bra!
 
Två second handfynd! Jag har väntat i evigheter på att Jungstedts nya bok Den man älskar ska komma till Erikshjälpen så jag skulle kunna köpa den för ett rimligt pris. I fredags var jag in på Myrorna (som inte brukar ha så mycket roligt) och hittade den! 20 riksdaler kostade den och det var minst sagt ett rimligt pris.
Jag hittade även Backmans Saker min son behöver veta om världen, jag äger den redan och har läst den. Men den är i pocket och jag såg den här i "rätt" format för bara 20 kronor så ansåg jag att jag hade råd med det.
 
Två recensionsexemplar från modernista! Min lillasyster gillar Nikkis dagbok och jag tänkte ge henne boken nu när jag läst klart den. En julsaga av Charles Dickens dök upp helt oväntat, det ska bli riktigt roligt att läsa den. Men tyvärrr så hinner jag nog itne läsa den till recensionsdatumet.
 
Tre recensionsexemplar från Natur och kultur. Den utvalde har nyligen kommit ut som film och efter att ajg sett trailern och insåg att det verkligen verkar vara en film för mig så ville jag läsa boken först! 
Måntornet av Per Gustavsson är en riktigt fin bilderbok som jag redan läst!
Hur du tränar din drake känns som ett måste att läsa och jag ser verkligen fram emot att läsa den!
 
Efter att jag kommit hem från Stockholm med endast en bok så bestämde jag mig för att lägga en beställning på Book depository när dem ändå hade 5% (vilket inte är så mycket, men en perfekt anledning till att spara pengar om man väljer att se det så). Böckerna anlände i tre olika paket och de kom fram ungefär en vecka efter att jag beställt dem! In the shadow of blackbirds och the cure for dreaming av Cat Winters, dessutom i inbundet, ser jag otroligt mycket fram emot att läsa. Jag trodde att dessa två böcker var en serie så därför beställde jag båda två, meen nu har jag insett att de inte är det. Men vad gör det?
 
Asylum och Sanctum av Madeleine Roux ska bli riktigt spännande att läsa speceillt med tanke på att de båda innehåller bilder!
 
Sist beställde jag den första delen av Land of stories-serien! Jag velade om jag skulle beställa den i inbundet eller i paperback, men Elin berättade för mig att den här serien är värd att ha i inbundet och det tackar jag henne för! Så himla fiiiin!
 
Fick även fem fina bokmärken, jag gillar den i mitten mest även om jag inte är ett stort te-fan. 
 
Är det någon bok jag borde läsa nu på en gång?

Hur ofta frågar du om recensionsexemplar?

Min hög, som inte är en hög utan ett utspridnings experiment som sträcker sig genom hela lägenheten, med olästa böcker växer i oroväckande snabbt takt och lika så högen, som faktiskt är en hög vid sängen, med recensionsexemplar.
 
Hur resonerar ni innan ni frågar om ett recensionsexemplar, eller frågar ni överhuvudtaget? Jag brukar kika in på förlagens hemsidor och se om det är något som intresserar mig, om det är det så skickar jag iväg en recensionsexemplar-förfrågan. Problemet är att jag alldeles för ofta hittar intressanta böcker, därav min höga hög med olästa recensionsexemplar.
 
Hur ofta skickar ni iväg förfrågningar om ni kan få ett recensionsexemplar?

Månadssammanfattning Oktober 2014

 
Läst:
Världens viktigaste kyss av David Levithan
Champion av Marie Lu
Blod & Stjärnstoft av Laini Taylor
Britt-Marie var här av Fredrik Backman
Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist

Antal lästa:  5st
Hyllvärmare: -
Svenska:
5st
Engelska:  0st
Omläsningar: -
Påbörjade serier:
-
Avslutade serier:
1st, Champion
Nya böcker:
20. Okej, jag vet att det låter mycket men 7 av dem är barnböcker! 7 köpta, 13 recensionsexempar.
 
Bästa bok: Jag tror att det lägsta betyget jag gav en bok den här månaden var 4,5 och den den allra, allra bästa boken för månaden borde vara svårare att välja. Men det är helt klart Britt-Marie var här.
Sämsta bok: Ingen var sämst, inte ens i närheten.
Största överraskning: Britt-Marie var här, den var så fruktansvärt bra.
Största besvikelse: Jag skulle vilja ha ett annat slut på Champion. Men besvikelse är nog att ta i.
 
Kommentar: Förra månaden skyllde jag på att tiden inte fanns och det gör jag nu med. Hade två tentor i slutet av Oktober. Har nyss haft två kursstarter och fram till jul har jag ännu mindre lästid, lucky me...
 
Just nu läser jag: The retribution of Mara Dyer, det är inte den optimala boken att läsa när man har mycket plugg. Den ligger liksom och frestar en hela tiden! Hittills är den riktigt, riktigt bra!

Världens viktigaste kyss

 
Världens viktigaste kyss | David Levithan | - | s. | Gilla böcker
 
Innan jag började läsa boken visste jag att den blivit hyllad på många bokbloggar, men mer än så visste jag inte om den. Det är ju David Levithan och han brukar kunna leverera, vilket han gjorde i denna bok, mer än någonsin. Världens viktigaste kyss är fantastisk och så otroligt viktig!
 
Det första som förvånade mig var språket. Först trodde jag att det var en typ av prolog då berättarrösten var så ovanlig. Men det visade sig att det var den berättarrösten i hela boken. Först var det lite svårläst men sedan vänjer mig sig och jag kan inte komma på ett bättre sätt att berätta den här boken. De som berättar boken är män som tidigare dött i aids. Språket är gudomligt och jag antar att det är ännu bättre på engelska, alltså översättaren har gjort ett superbra jobb, men jag antar att det är ännu bättre på orginalspråk. Jag brukar inte skriva ner citat och så, men jag vill citera hela boken, den är så vacker!
 
"Tvivel är en risk som är värd att ta för att bli lycklig" (s. 48).
 
Den här boken känns så otroligt viktig, vi får en liten inblick i hur svårt det kan vara att bli accepterad som homosexuell och hur mycket en kyss kan provocera dessa trångsynta människor. Det är oundvikligt att inte jämföra boken med Torka aldrig tårar utan handskar, men i Världens viktigaste kyss så slipper vi alla hemska dödsfall. Förutom de döda i berättarrösten då, vi slipper uppleva själva dödsfallet i boken. Det är en mildare version av TATUH men nästan lika stark.
 
Boken är inte actionfylld och rätt långdragen, men ändå så bra. Det är en sån där bok som det inte behöver hända så mycket i för händelserna är så betydelsefulla i sig. Läs den bara.
 
Betyg: 4,5 av 5

ÄNTLIGEN, THE RETRIBUTION OF MARA DYER!

Det blev inte så många böcker inhandlade i Stockholm, bara en. Förstår ni glädjen när jag upptäkte att den THE RETRIBUTION OF MARA DYER fanns på SFbokhandeln redan i lördags!?
Jag tänkte även köpa Asylum, men den utgåvan de hade ville jag inte ha, kanske att jag klickar hem den och några till från Bookdepository nu medan de har 5%.