Berövad

Titel: Berövad
Författare:  Liz Coley
Språk: Svenska
rlag: B.Wahlströms, tack så mycket för boken!
Sidor: 303
Serie:  -
Betyg: 4 av 5
 
Handling och tankar:
Angie är på scoutläger, mitt i natten måste hon ut och kissa. Helt plötsligt går hon på gatan mot hennes föräldras hus. Föräldrarna tror inte det är sant, Angie är hemma! Deras 16-åriga dotter har kommit hem efter tre år som språlöst försvunnen. Men Angie är inte 16, hon är 13. Hon får förklarat för sig att att hon varit borta i tre år. Men Angie kommer inte ihåg något från den tiden, hon har minnesförlust.
Men att vara hemma, är inte så säkret som hon trott, hon får blackouts där hon gjort saker hon aldrig skulle göra medvetet. Men frågan är om hon vill ta reda på det hon glömt? 

Berövad är en en tragisk och berörande berättelse om övergrepp på barn och om hur man kan leva med något sådant. Boken lästes med en stor klump i magen, allt är så hemskt och inget blir rätt. Angie har hittat hem efter tre år men det behöver inte betyda att allt blir lyckligt. Jag ville bara läsa, läsa och läsa redan från första sidan. Både på grund av spänningen och dels i hopp om att klumpen i magen skulle försvinna eller åtminstonde krympa. Boken är lättläst och går fort att läsa, den är omöjlig att lägga ifrån sig! Berövad är en bok som jag tror både ungdomar och vuxna kan uppskatta. 

Kommentarer
Postat av: Mia

Såna här böcker brukar vara populära. Men, jag undrar om klumpen i magen försvann..? :)

Svar: Jodå det gjorde den väl, Men det var inte förän man läst ut boken :)
Elina

2013-09-18 @ 04:39:47
URL: http://joakimdesign.com/kreativituren

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback












RSS 2.0