För mycket nytt!

Mycket nytt sen förra veckan. Fick fyra paket idag! Bokbyte, köpta och rec-ex böcker. 
 
Bokbyten:
Har bytt bort en del böcker. De böcker jag fått och finns på bild är Iställer för dig av Sofie Sarenbrant, En mörkrädd pojke av Justin Evans, Delirium av Lauren Oliver, Matched av Ally Condie, Vattenänglar av Mons Kallentoft och Cirkoli av Patrik Stigsson (den bytte jag med Elin)
Köpta böcker:
Det var böcker för en krona styck så jag köpte Varsel av Stephen King, Inte han av Sheila O'flangan, Hannibal av Thomas Harris. Jag fyndade Kaninhjärta av Christin Ljungqvist på erikshjälpen. Jellicoe road (äntligen!) av Melina Marchetta och  Clockwork princess (i rätt format) av Cassandra Clare köpte jag på cdon med 50kr rabatt.  Mockingjay av Suzanne Collins från myrornas och Blodsmärkt av D.M. Cornish från Erikshjälpen. Köpstopp!
 
Rec-ex
REKVIEM av Lauren Oliver från Bonnier Carlsen, TACK! Ser verkligen fram emot att läsa denna!
Den femte vågen av Rock Yancey från Raben & Sjögren, tackar!
Beautiful Creatures bok två, jag fick den från Semic tidigare men det fattades sidor men förlaget skickade en ny. Tack!
 
 

Fler bokbytes böcker

Fler böcker till bokbyte!
 
 
Angels and demons av Dan Brown
Digital Fortress av Dan Brown
I taket lyser stjärnorna av Johanna Tydell
Boktjuven av Markus Zusak
Paganinikontraktet av Lars Kepler
 
 

Nytt, ännu mera böcker!

 
 
I veckan har det kommit hem lite nya böcker till mig. Antiloper, från ett bokbyte. Syskonen Baudelaires olycksaliga liv bok 4 &12, de ser så mysiga ut så jag betsämde mig för att börja samla på dem, i hopp om att de ska finnas på loppisar och så. Legend, Enders spel och Drömgångare är tre spännande rec-ex från Modernista, tack så mycket! De två första hade jag bett om men inte den tredje, riktigt roligt!
 
I helgen tänkte jag plöja igenom all litteratur som vi läser i skolan för att kunna nöjesläsa måndag och tisdag!

Kaffe med rån

Titel: Kaffe med Rån
Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
Förlag: Månpocket, tack för boken!
Språk: Svenska
Sidor: 367
Serie: -

Handling (från förlaget):
Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta har det långtråkigt där de bor på servicehuset Diamanten. Dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Antagligen skulle de ha det mycket bättre i fängelse!
  Märtha får en snilleblixt - de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag. Bytet ska de skänka till fattiga och gamla. Kunde Robin Hood så kan väl vi!
  Med rollatorerna i högsta hugg tar gänget in på lyxhotell där det finns gott om förmögna gäster. Men allt går inte som planerat. För att lyckas måste de tänka ut det perfekta brottet. Äventyret tar fart. Snart finner sig Pensionärsligan indragen i den undre världen och vad som helst kan hända.

Tankar:
Jag hade inte hört mycket om boken innan jag läste den men mina förväntningar var höga. Jag gillade att hemmet framställdes som dåligt för de äldre då jag tror att det är så i verkligheten också på de flesta ställen. Chefen som endast bryr sig om vinsterna han gör med företaget och inte det minsta om pensionärerna. Så pensionärerna rymmer och vad som händer får ni läsa själva. När jag läste Kaffe med Rån så täntke jag på min mamma som jobbar inom hemtjänsten. Hon är INTE som syster Barbro, men hon pratar alltid om att hemtjänsten behöver förbättring. Medan jag läser om hur pensionärerna har det på hemmet AB Diamanten så tänker jag att det är så hemskt pch det skulle inte förvåna mig alls om det verkligen är precis så. Eller ja, nästan. 
Kaffe med rån är en mysig och roande bok som passar bra att läsa nu i höstrusket med en kopp te. 

Nytt

Överrenskommelser köpte jag på Erikshjlpen, verkar som om många gillar den boken, så tänkte försöka läsa den jag med. Blodläge, Skumtimmen och Hungergames är från en loppis. Fick betala hela 12 kronor för alla tre! 
Komo (recex från Styxx fantasy) har jag redan visat men det gör inte så mycket att den får vara med på bild igen. 
 

Recensionsexemplar, okej att vänta?

Om man beställer ett recensionsexemplar, hur länge är det okej att man väntar med att läsa och recensera boken, måste man läsa den så fort den kommer eller är det okej att vänta en månad eller två? Eller kanske tills man har lust att läsa den? Hur gör du?
 

Berövad

Titel: Berövad
Författare:  Liz Coley
Språk: Svenska
rlag: B.Wahlströms, tack så mycket för boken!
Sidor: 303
Serie:  -
Betyg: 4 av 5
 
Handling och tankar:
Angie är på scoutläger, mitt i natten måste hon ut och kissa. Helt plötsligt går hon på gatan mot hennes föräldras hus. Föräldrarna tror inte det är sant, Angie är hemma! Deras 16-åriga dotter har kommit hem efter tre år som språlöst försvunnen. Men Angie är inte 16, hon är 13. Hon får förklarat för sig att att hon varit borta i tre år. Men Angie kommer inte ihåg något från den tiden, hon har minnesförlust.
Men att vara hemma, är inte så säkret som hon trott, hon får blackouts där hon gjort saker hon aldrig skulle göra medvetet. Men frågan är om hon vill ta reda på det hon glömt? 

Berövad är en en tragisk och berörande berättelse om övergrepp på barn och om hur man kan leva med något sådant. Boken lästes med en stor klump i magen, allt är så hemskt och inget blir rätt. Angie har hittat hem efter tre år men det behöver inte betyda att allt blir lyckligt. Jag ville bara läsa, läsa och läsa redan från första sidan. Både på grund av spänningen och dels i hopp om att klumpen i magen skulle försvinna eller åtminstonde krympa. Boken är lättläst och går fort att läsa, den är omöjlig att lägga ifrån sig! Berövad är en bok som jag tror både ungdomar och vuxna kan uppskatta. 

Komo

Fick en ny bok i tisdags, boken som tar snygghetspriset!
 

Säljer/byter filmer

Har försökt rensat bland film lådorna (som svämmar över mer än bokhyllan). Dessa stackars filmer kan jag skiljas ifrån. Jag kan tänka mig att sälja och byta filmerna mot tv-serier (alltså flera filmer för en säsong t.ex) eller Blu-ray filmer, (böcker går också bara att byta mot). Säg bara till om du är sugen på någon film så löser vi det!
 
 
 
 

Önskelista i bilder

 
En kort lista på böcker som jag vill ha just nu. Vill inte beställa några mer rec-es nu då jag inte vet när jag kommer ha tid att recensera dem. Så om du har någon av dessa böcker liggandes hemma och vill bli av med så hör av dig!
The Golden lily ska vara i ett speciellt format ISBN: 9781595146021
Mycket mer än så ska vara kartonnage, En man som heter Ove ska vara inbunden och helsta ska Saker min son behöver veta om världen vara danskt band.
 
Jag byter gärna bort några av mina böcker, lista på dem hittar ni här!
 
Jag kom på några fler böcker jag vill ha:
Angel Fall av Susan Ee
Älskad av Sylvia Day

Månadssammanfattning Augusti 2013

 
Lästa:
Stad av skuggor av Cassandra Clare
Nemesis av Josephine Angelini
Insurgent av Veronice Roth
City of Fallen angels av Cassandra Clare
Sagoberättaren av Vanessa Michaelis
Död räkenskap av Charlaine Harris
Dödläge av Charlaine Harris
jag, En av David Levithan 
 
Antal lästa: 8st
Svenska: 7st
Engelska: 1st
 
Bästa bok:  Insurgent, så himla bra! Men Sagoberättaren var fantastisk den med. 
Sämsta bok: Stad av Skuggor.
Största Överraskning: Sagoberättaren, hade inte hört talas om boken innan jag fick hem den. Den var så otroligt bra! jag, En hade jag inte så stora förväntningar på men gav den en chans eftersom alla verkade läsa den. Den visade sig vara bättre än vad jag trodde. 
Största besvikelse: Stad av skuggor, jag förstår inte hur jag kunde gilla den så lite som jag gjorde. 
 
Kommentar: I början av Augusti blev det en hel drös med böcker lästa. Sen började skolan och då försvann all tid till läsning. I September ska jag läsa klart rec-exen hade jag tänkt och hoppas på att det blir mer tid till läsning. Knappast troligt eftersom skolan bara mjukstartar just nu.
 
Just nu läser jag: Beautiful Creatures - svåra val, magiska hemligheter

Nytt

Den här veckan (inlägget skulle egentligen publicerats igår) har böcker på tre olika second hand butiker och ett bokbyte.
Kråkornas fest och Ögat över månskäran är från ett bokbyte med Sara från Beasbokhylla.
Den sista akten av Mari Ljungstedt är från Erikshjälpen, jag har den redan fast inbunden men jag vill ha alla Jungstedt böcker i pocket.
I stort sett menlös och Bröderna Grimm sagor är från ReDo för 3kr/st (man kunde även fylla en påse med böcker för 20kr).
 
Fjällgraven, om jag kunde drömma, EsaiasTegner samlade dikter (från 1913, som jag enbart köpte för att den var gammal, vet inte vem människan var ens) och Det blod som spillts är från Ria som hade utförsäljning på böcker för endast en krona styck! Då är det okej att packa på sig böcker. 

Min mormor hälsar och säger förlåt

Titel: Min mormor hälsar och säger förlåt
Författare:  Fredrik Backman
Språk: Svenska
rlag: Forum, tack så mycket för boken!
Sidor: 447
Serie:  -
Betyg: 5 av 5
 
Handling och tankar:
Elsa är sju år och lite annorlundare än andra sjuåringar. Hon har en endaste kompis i hela världen och det är Mormor. Hon är inte riktigt som alla andras mormödrar eftersom Elsas mormor är en superhjälte, iallafall för Elsa. När Elsa inte är med Mormor så läser hon Harry Potter, fast det gör hon förstås när Mormor är med också. Mormor drar med sig Elsa på väldigt många äventyr, även fast inte mamma alltid är så glad över det eftersom det oftast slutar med att de hamnar hos polisen. En dag får Elsa reda på att Mormor är döende och en skattjakt inleds. Mormor har många personer att säga förlåt till och Elsa gör det möjligt för henne att gör det med hjälp av brev som Mormor själv skrivit.
Min mormor hälsar och säger förlåt är en bok fylld med humor, sorg och spänning. 
 
Efter att ha läst En man som heter Ove så trodde jag aldrig att Backman skulle kunna överträffa sig själv. Det gjorde han, eller iallafall på samma nivå. Minst. Min mormor hälsar och säger förlåt är  lika välskriven som Ove och är i samma stuk. Ibland gråter man men oftast så skrattar man. Backman tar upp de jobbiga ämnen i livet såsom döden och att förlora en vän. Han får det att verka så hanterbart, att när en så tragisk hänsdelse sker så kan man fortsätta att leva. 
 
Man kan se att Oves (från En man som heter Ove) personlighet har blivit lite utspridd bland några karaktärer till exempel Mormor som alltid klagar på hur allt ska vara politiskt korrekt nu för tiden, det var bättre förr. Britt-Marie som går rundorna i tvättstugan för att se att allt är som det ska, fast hon har egen tvättstuga så som Oves obligatoriska runda i kvarteret och Elsa som anser att det inte går att ha ett vettigt samtal med folk som inte läst Harry Potter liksom Ove resoneman om hurvida folk som körde annat än Saab var dum i huvudet. Så Ove finns lite varstans och det är bara postitivt eftersom jag saknat honom så. 
 
Nog talat om Ove! Min mormor hälsar och säger förlåt innehåller allt, till och med drakar men framförallt worsar. Allt som beskrivs blir så lätt att se, människorna, händelserna och miljöerna. Det är så fantastiskt skrivet att man inte kan låta bli att älska boken och dess innehåll! Jag har inte en endaste sak att klanka ner på. Jo, det har jag. Iron Man 3 filmen spoilas! Jag blev så arg, men eftersom jag inte sett någon av filmerna så har jag ingen aning om spoilerna är stor eller obetydlig. Men det vill jag ta reda på själv. Annars finns det inte ett ont ord om boken att säga. Den kunde vart längre, bara för att den inte ska ta slut. 
 
Jag ger helt enkelt inte boken rättvisa med min recension, den måste (som många andra böcker) upplevas inte läsas OM. Den ska läsas. Om det är någon bok som jag kommer tvinga på folk i år (och föralltid) så är det den här!
 
För att avsluta det hela tänkte jag dra ett citat från boken, citatet spoilar inget, den visar bara att boken är värd att läsas.  
"En blind man går in i en bar. Och ett bord. Och några stolar." 
 

Stad av skuggor

Titel: Stad av skuggor
Författare:  Cassandra Clare
Språk: Svenska
rlag: Bonnier Carlsen tack för boken!
Sidor: 526
Serie:  The Mortal Instruments #1
Betyg: 3 av 5
 
 
Handling och tankar:
 
När Clarys mamma kidnappas rasar hennes värld på några sekunder medan en ny redan hålls på att byggas upp. Hon träffar Jace och hela hennes värld blir annorlunda. Han visar henne skuggjägarnas värld där det finns vampyrer, demoner, varulvar och andra varelser. Samtidigt som Clary lär känna en ny värld försöker de hitta ledtrådar till vem som kan ha tagit hennes mamma Jocelyn och var hon befinner sig. Tillsammans försöker de leta rätt på Jocelyn, men det är inte så lätt när de inte har någon aning om vem som ligger bakom kidnappningen. I den nya världen möter Clary många intressanta personer, men hon får även veta något om hennes förflutna som kommer att ändra hennes framtid för alltid.
 
För det första måste jag säga att jag läst den här boken redan, fast på engelska. Så medan jag läste den svenska versionen så kunde jag inte hjälpa att jämföra böckerna med varandra. Det finns så mycket mer känslor i den engelska versionen, det känns inte som om känslorna kommer fram i den svenska. Det finns där men kommer aldrig fram till ytan. 
  Boken är spännande och fylld med mystik. Skuggjägarnas värld målas upp på ett levande sätt och lika så varelserna som finns i den. Boken slutar med en världens cliffhanger som jag aldrig hade väntat mig första gången jag läste boken. Man vill kasta sig över nästa del så fort som möjligt!
  Även med all denna spänning så kommer jag aldrig in i boken. Jag kan inte sätta fingret på varför, kanske är det på grund av att allt känns så svagt. Känslorna finns där, men inte tillräckligt starka, karaktärerna har personligheter men som inte beskrivs utstickande nog för att de ska bli intressanta. 
  Det här var den första serien jag först läst på engelska och sen på svenska, därav jämförelserna. Även fast jag gillar boken mer på engelska så känns det bra att ha läst den på svenska. Ord och begrepp som var lite luddigare innan blev klarare nu. Så jag ser ändå fram emot att läsa nästa bok när den kommer i Oktober.
  Jag rekomenderar boken till de som inte vill/kan läsa serien engelska. Annars tycker jag att den bör upplevas på orginalspråket. 
 
Det ska bli spännande att se filmen! Försöker dra med mig någon, men ingen som vill. Snälla nån människor, skärp er!