Hemlös

Titel: Hemlös
Språk: Svenska
Författare: Gail Carriger
Förlag: Styxx Fantasy, tack!
Rec-ex: Ja
Betyg: 5 av 5
Serie: Parasollprotektoratet #3
 
Handling och tankar:
Efter en attack bestående av nyckelpigor bestämmer sig Alexia för att det är dags att resa iväg, med sig har hon Madame LeFoux och Floote. Det sägs att tempelriddarna har mer kundskap om övermänniskor än någon annan och med det beger sig Alexia till Italien i hopp om att kunna bevisa hur fel hennes make har. Men först blir det ett stopp i Frankrike där de stöter på några av Madame LeFoux bekanta som visar sig vara en professor och en urmakare. Den ena märkligare än den andra.

Efter (ännu) ett mordförsök bestämmer sig herrskapet att det är dags att fortsätta sin resa mot Italien. Men den visar sig vara allt annat än lugn och stillsam, att man inte ska hinna avnjuta en kopp te i lugn och ro!
 Medan Alexia & Co är ute på äventyr har Proffesor Lyall fullt upp med ROF och flocken, eftersom Lord Maccon inte är i tillstånd att ta hand om nästintill något alls.

Det skulle vart en bra idé att läst de två första böckerna i serien  innan jag läste Hemlös, ibland fick jag stanna upp och tänka till lite. Men den här serien är verkligen fantastsik, sättet den är skriven på och karaktärerna. Min favoritkaraktär står mellan Floote och Lord Maccon.
Att Alexia kan hålla sig så lugn i alla situationer förstår jag inte, men det är väll ändå en av de saker som gör boken så märkvärdig. En annan sak jag gillar är att bokserien inte behöver något slags triangeldrama där Alexia står och väljer mellan två killar, något sånt behövs inte i den här serien.
Det som är dåligt är att böckerna tar slut lika fort varenda gång.

När en ny maskin/manick ska förklaras hurden fungerar, oftast med hjälp av Madame LeFoux. Så känns det knappt som om det är någon idé att försöka förstå. Det går verkligen inte.

Även om jag kan tycka att Hemlös är den segaste boken hittils i serien så ger jag den ändå 5 av 5. Jag fastnar verkligen i Gail Carrigers 1800-tal. Det enda jag vill göra om dagarna och nätterna är att läsa, läsa, läsa! Det kan vara en av orsakerna till att böckerna tar slut så fort.

Det enda som jag kan komma på som var en besvikelse med boken var att den inte avslutades med en lika stor twist som förra boken. Men kanske lika bra det så man inte sliter hår och naglar i väntan på nästa. Fast jag ser verkligen fram emot nästa bok.


Läsning i solen

Helgen har bjudit på otroligt skönt och soligt väder. Självklart spenderades dagarna ute i solen med "Hemlös" vilket resulterade i att boken tog slut på tågresan hem. Recension kommer!
 
Det var även marknad i Bollnäs i helgen, där hittade jag som vanligt lite filmer. Jag funderar på att läsa Water for elephants innan jag ser filmen. Någon som läst den?

City of Glass

Titel: City of Glass
Språk: Engelska
Författare: Cassandra Clare
Förlag:Walker Books
Rec-ex: Nope
Betyg: 5 av 5
Serie: TheMortal Instrument #3
 
Handling (från Adlibris):
With two of the Mortal Instruments now in Valentine's hands, the world of the Shadowhunters teeters on the brink of civil war. Jace and the Lightwoods are recalled to Idris, the Shadowhunters' remote and hidden home country, where a search has begun for the last of the Instruments, the Mortal Glass. Clary finds herself caught up in the chaos as the delicate social order of the Nephilim begins to shatter, pitting Downworlder against Downworlder and Shadowhunters against each other. When the City of Glass falls under attack, can Downworlders and Nephilim fight together to defeat Valentine, or will their longstanding hatred destroy them all? And when Clary discovers the unbelievable truth about her own past, can she find Jace before it's too late?
 
Tankar:
Början av boken var liiiite seg även om det hände en hel del. Jag kom inte in i boken på en gång som jag gärna vill göra och därför tog det lite tid att läsa. Väl i Idris så börjar den äntligen komma igång, man får träffa många nya och intressanta personer. Jag älskar sättet hur all miljö beskrivs, man får såna klara bilder i huvudet hur både platser och personer ser ut. Magnus Bane "hysterin" förstår jag mig på mer och mer, han är ju hur go som helst (till och från).
 
Hittils har varje bok innehållit en stor fight, den här var inte något undantag. Har inte riktigt bestämt mig för om jag gillar det eller inte, men vad skulle annars varje bok gå ut på? Så det är väll okej att det är så.
 
Jag är så glad att man fick reda på vad  Inquisitor'n faktiskt sa till Jace i förra boken, trodde nästan att det hade glömts bort (vilket jag hade gjort). Nu när jag tänker på det så fick man svaret på alla frågor från förra boken! Det trodde jag inte, men är glad över att vi faktiskt fick reda på det som behövdes få vetas.
 
Som så många andra tycker att det här hade kunna vart den sista boken i serien kan jag inte mer än hålla med dem. Jag undrar verkligen hur Cassandra Clare ska kunna gå vidare med serien och ändå få liv i den. Hittils så har jag läst de tre första böckerna direkt efter varandra, men nu blir det nog en liten paus från Shadowhunter världen. Men jag saknar den redan!
 
--------------------------------Spoilers---------------------------------
 
ÄNTLIGEN blev det bekräftat från Clarys mamma att hon och Jace inte alls är syskon, bara genom ängeln, alltså inte syskon! Jag vart så glad, äntligen, äntligen, äntligen! Men jag är rädd att spänningen mellan dem (och mig) kommer att försvinna nu när de faktiskt kan vara tillsammans. Innan så kände jag att det inte spelade någon som helst roll att de var syskon, de fick kyssas och mysas så mycket de ville. Nu känner jag att de kanske har fått varandra lite för lätt. Om ni hade frågat mig innan boken så hade jag sagt att det var precis vad jag ville skulle hända. Men nu är jag inte alls lika säker, såklart de ska vara tillsammans, jag är bara orolig att spänningen kommer försvinna med det.
Att Max dog gjorde inte mig så mycket, han hann aldrig bli en så stor och älskvärd karakär för mig. Det som gjorde det hela sorgligt var berättelsen om den lilla träsoldat han fått av Jace som han höll i när han dog.
Valentine dog (trodde inte det skulle ske så tidigt och smidigt) men frågan är om Sebastian gjorde det. Det är jag inte alls säker på eftersom hans kropp inte blev hittad.
 
---------------------------- Slut på Spoilers--------------------------------
 
Jag längtar efter att få läsa nästa bok, men den här kändes verkligen som ett avslut och jag känner inte alls att det är lika bråttom att läsa nästkommande böcker i serien. Även om jag klagat lite på vissa saker så får boken 5 av 5 det är den värd på grund av de saker som avslöjas!

Mitt första Rec-ex

Idag kom ett paket till mig som visade sig innehåll mitt första rec-ex (Booked´s e-bok som man fick på Världsboksdagen gills inte). Boken kom från  Styxx Fantasy och det var Hemlös av Gail Carriger. Tack så mycket! Eftersom andra boken slutade med en sån cliffhanger så ska jag lägga mina biblalån åt sidan så länge det behövs för att läsa ut Hemlös. 
 
 
Tyvärr så äger jag inte de två första delarna i serien, Själlös och Chanslös. Så om någon vill bli av med sina så säg gärna till!
.

Top Ten Tuseday

Veckans Top Ten Tuseday handlar om omslag. Vi ska visa de finaste omslagen på de böcker vi läst.
Här är mina favorit omslag som jag kommer på just nu. Vilket visade sig vara endast sex stycken
 
En man som heter Ove, älskar omslaget. Det finns så mycket att titta på!
 
Ingen sommar utan dig, hur mysigt omslag som helst. Förstår inte varför de inbunda ska vara så fula.
 
Harry Potter och dödsrelikerna, den blå färgen på boken som är så  fin
 
              
Narnia: Hästen och hans pojke, mysigt omslag och om ändå boken var lika mysig!
 
Den farliga leken, gillar verkligen färgkombinationen på boken
 
Clockwork Angel, fint omslag men Clockwork Princess är så mycket vackrare. Har tyvärr inte läst den än.
 

Provläs Stad av skuggor

 
I fredags så släppte Mortal Instruments Sweden de första sidorna ur Stad av Skuggor som man kan provläsa. Jag har bara läst de tio första sidorna och det enda jag tänker är att allt låter så mesigt. Men jag kommer ändå läsa hela boken på svenska när den kommer ut, det är så lätt att man missar någon detalj när det är på engelska. 
Om två dagar är det bara tre månader kvar till biopremiären!

Tegelstenstaggen

Jag har blivit taggad av C.R.M Nilsson, tack så mycket!

Instruktionerna:
- hitta de fem tjockaste böckerna i din bokhylla som du har läst
- hitta de två tjockaste böckerna i din TBR-pile
- tagga ytterligare fem bloggare

 
Lästa:
 
 
Harry Potter och Fenixordern av J.K. Rowling, 1008
Harry Potter och den flammande bägaren av J.K. Rowling, 751 sidor
Harry Potter och dödsrelikerna av J.K. Rowling, 783 sidor
Yttersta offret av Richelle Mead, 647 sidor
Genom dina ögon av Stehpenie Meyer, 606 sidor
 
De två olästa tegelstenarna:
 
De utvalda: hemligheternas rike av Kristin Cashore, 622 sidor
Clockwork Princess av Cassandra Clare, 767 sidor
 
Jag taggar:

I min bokbylla - B

Böcker:
 

Berusad av evigt liv av Melissa Marr
Bara inte du av Katarina von Bredow
Bärnstenskikaren av Philip Pullman
Bree Tanners andra liv av Stephanie Meyer
Blodsmagi av Tessa Gratton
Beautiful Creatures av Kami Garcia & Margaret Sthol
 
Lästa: Allihopa!
Olästa: Ingen alls
Bästa bok: Blodsmagi, hade inga speciella förväntningar men den visade sig vara väldigt bra. Bärnstenskikaren är också en favorit.
Sämsta bok: Bree tanners andra liv och Bara inte du.
 
Finast omslag:
 
Beautiful creatures men blodsmagis sammets rygg är också himla fin!
 
Fulast omslag:
 
Bärnstenskikaren utan tvekan! 

Restips för utomjordingar

Titel: Restips för utomjordingar: din guide till planeten jorden
Språk:Svenska
Författare: Berättarministeriet
Förlag: Bonnier Carlsen
Rec-ex: Ja, från Booked
Betyg: 3,5 av 5
 
Handling och tankar:
Boken består av tips från barn i åldern 8 - 14 år till Utomjordingar om hur de på bästa sätt skulle överleva och passa in hos oss här på jorden. Barnen förklarar hur människor fungerar och hur utomjordingarna ska vara för att på bästa möjliga vis passa in.
Redan på den första sidan börjar jag skratta högt, Maria 9 år förklarar nämligen vad som är en bra-att-ha-grej på jorden och hon svarar "Ett glas vatten är bra att ha om man har ätit starka chips." Jag håller helt klart med tjejen!
Jag och min pojkvän (som ALDRIG läser) turades om att ha högläsning för varandra. Vi skrattade var och varannan sida ända till vi kom till kapitlet Saker som jordbor blir ledsna av. Hela kapitlet är fullt av sorg men så kommer kommentaren som sticker ut och jag börjar nästan grina " När någons hemland blir förstört" av Natthaphong, 11 år.
 
Jag älskar såna här böcker, de är oftast fyllda med så härliga och roliga kommentarer. Barn har helt klart roligare saker att säga än vi vuxna. Om någon frågade mig vad som är bra-att-ha-grej på jorden så skulle jag säga något tråkigt som kläder, vatten och mat. Maria tyckte också att vatten var bra att ha, om man hade ätit starka chips. Så klockrent! Alltså boken är fylld med barnkommentarer som vuxna inte ens skulle tänka tanken på att säga.
Det som drar ner betyget är att jag anser att 14åringar inte har så mycket roligt att komma med. Barn från 12 år kommer oftast inte med så roliga kommentarer som barn i 8års ålder. Det är såklart min åsikt och det finns såklart undantag.
Boken skulle gärna fått ha ännu flera sidor med roligheter.
 

Vinn en läskudde!

Annika har en riktigt grym tävling just nu, man kan vinna en läskudde! Jag och min läskudde skulle ha det himla bra tillsammans, men först och främst så skulle vi äta tillsammans. Eller jag skulle äta och han/hon (inte hen, men kanske den) skulle så snällt hålla i min bok. Jag har verkligen försökt att äta tillsammans med mina böcker flera gånger men aldrig riktigt lyckas, boken vill bara slå ihop sig (eller så vill den äta den också, vilken resulterar med nudlar i boken = mindre mysigt). Sen i sommar så planerar jag och min bokkudde (med bok) att sola. Det är helt och hållet omöjligt att ligga på mage eller sidan att sola när man läser, sååå obekvämt!
Men med en bokkudde är det möjligt.
Imorgon (torsdag 16 Maj) är den sista tävlingsdagen, så in och tävla! Länk till tävlingsinlägget
Om jag vann skulle jag vilja ha en havana brun, vilken färg vill du ha?

I min bokbylla - A

Böcker:
 
Andens kraft av Richelle Mead
Allt är upplyst av Jonathan Safran Foer
Arizonas bok av Eden Maguire
Lästa: Andens kraft och Arizonas bok
Olästa: Allt är upplyst
Bästa bok: Andens kraft, så himla bra!
Sämsta bok: Arizonas bok, kom knappt igenom den. Bokbyte någon? :)
 
Finast omslag:
Allt är upplyst, även fast det är ett filmomslag så tycker jag om den.
 
Fulast omslag:
Arizonas bok, Anderns kraft är lite tråkigt också men gillar Arizonas bok mycket mindre.

Nytt till Billy

Har samlat på mej en hel del nya böcker, de här köpte jag för två veckor sedan. Från CDON, erikshjälpen och från Rättviksmarknaden.

City of bones, city of Ashes och Clockwork princie från CDON.
Sju jävligt långa dagar från Erikshjälpen.
Sankta Psyko och den dubbla tystnaden från rättviksmarknaden.

Har bara läst två av dem än så länge och det är City of Bones och City of Ashes.


3 Minirecensioner

3 Minirecensioner då nästan alla redan läst dessa böcker. De som inte läst dem, läs! Recensionerna innehåller SPOILERS.
 
Titel: Förr eller senare så exploderar jag
Författare: John Green
Språk: Svenska
Serie: -
Betyg: 5 av 5
Tjugo sidor in i boken så grinar jag och undrar varför jag ens har gett mig på en cancerbok. Jag hatar cancerböcker, men de är ju så bra. Men varför ska de alltid sluta så sorgligt? När  Hazel och Augustus blev tillsammans så tänkte jag: Neeeej, han kommer ju bli så ledsen när hon dör! Så otroligt fel jag hade. Jag gillade inte den vändningen, jag var ju så säker på att jag redan visste hur den skulle sluta! Så de sista sidorna satt jag och stortjöt.
Världens sorgligaste bok, men så bra!
 
Titel: City of Bones
Författare: Cassandra Clare
Språk: Engelska
Serie: The Mortal Instruments #1
Betyg: 5 av 5
Boken var lite seg i början men ändå vart jag fast. Men jag störde mig så mycket på Simon, bort med han och mer Jace! Jag såg fram emot slutet då jag var stört säker på att Jace och Clary skulle bli tillsammans. Tvisten i slutet var som en örfil. SÅ. FÅR. DET INTE. VARA. Så inför nästa bok hoppades jag på att Clarys mamma skulle vakna och säga att Jace inte alls var hennes son.
 
Titel: City of Ashes
Författare: Cassandra Clare
Språk: Engelska
Serie: The Mortal Instruments #2
Betyg: 5 av 5
City of ashes hade en ännu segare början än City of Bones, men den var inte sämre för det. Favorit händelsen var såklart när de va hos feerna. Det var ju lite synd om Simon, men han måste väll förstå att Clary vill ha Jace och inte honom? Men inte behövde han gå och bli vampyr för det?! Snälla nån.. Men hellre att han är vampyr än att han dog och aldrig mer kommer tillbaka. (Tack och lov så gjorde han och Clary slut, kan han snälla bli tillsammans med Maia?)
 Jag gillar verkligen inte att så fort det ska komma ett stort avslöjande så händer något och avbryter det. Frågorna jag hoppas man får svar på i nästa bok: Vad sa Inquisitor'n till Jace?! Valentine pratade ju även om att han hade förstört hans och Jocelyns  första barn och han menade inte Jace. Vem menade han? Kommer Clarys mamma vakna upp (och säga att Jace inte är hennes barn)?
 
 
Nu ska jag fortsätta läsa Restips för utomjordingar, fick en e-bok av Booked. Den är väldigt rolig än så länge. Det är 8-14 åringar som tipsar utomjordingar om vad de behöver veta för att komma till jorden.
Det blir den andra boken jag läser på surfplattan, måste säga att jag gillar det vanliga bokformatet bättre.

Månadssammanfattning April 2013

       
              
 
 
Lästa böcker:
Andens kraft av Richelle Mead
Yttersta Offret av Richelle Mead
Rör mig inte av Tahereh Mafi
Synda av Sylvia Day
Hål i huvudet av Jenny Jägerfeld
Clockwork Angel av Cassandra Clare
Den du inte ser av Mari Ljungstedt
I denna stilla natt av Mari Ljungstedt
Den inre kretsen av Mari Ljungstedt
 
Antal lästa: 9st
Svenska: 8st
Engelska: 1st
Bästa bok: Andens kraft, Yttersta Offret och Clockwork Angel
Sämsta bok: Hål i huvudet
 
Största Överraskning: Rör mig inte
Största besvikelse: Synda
 
Kommentar:
Helt okej läsmånad med massa bra böcker. Läste ut VA-serien, den är ju såå bra! Jag läste till och med ut en engelsk bok som visade sig vara väldigt bra den med. Mari Ljungstedt deckarna gillar jag också mycket, Rör mig inte trodde jag inte att jag skulle gilla så mycket. Men oj vilken bra bok! Visste inte vad jag trodde den skulle handla om, men bra var den. Jag hade inte så stora förhoppningar på Hål i huvudet, men ändå vart jag besviken. Den var inte alls speciellt bra, bara samma gnäll genom hela boken. MEN mot slutet vart det bättre.
Synda skulle vara en bok för de som gillade Fifty shades serien. Jag gillade verkligen den serien men inte synda. Språket var för "gammalt" så det gick trögt att läsa, fast efter ett tag så vande man sig och då flöt det på.
   I maj tänkte jag City of bones, men jag undrar om man ska vänta och läsa Clockwork prince och princess först. Eller går det bra att hålla på med båda serierna samtidigt?
 
 

Tävling hos BookObsession/Cecilia

Cecilias blogg BookObsession fyller år och det firar hon med en hejdundrandes tävling på bloggen. Grattis!
Här är en länk till tävlingen.

Utläst!


Har precis läst ut den här fantastiska boken.