Askfödd

Askfödd | Sabaa Tahir | An amber in the ashes #1 | s. 511 | B.Wahlströms
 
Laia förlorar sina morföräldrar i samband med att hennes bror förs bort. För att rädda brodern, hennes enda kvarvarande familjemedlem, måste hon söka hjälp hos motståndarrörelsen. De går med på att hjälpa Laia i utbyte mot att hon tar sig an ett livsfarligt uppdrag.
 
Elias hatar imperiet, trots detta bär han sin mask men utan stolthet. Han är bäst, starkast och snabbast på skolan. Han vill desertera så fort examen är över men när han får valet att fly eller att stanna och möta sitt öde, tvekar han. Självklart innebär hans val livsfara. 
 
Idag är det min tur att i stafetten att blogga om Askfödd, jag tar över stafetten från Mitt liv som Miimz. Jag gillade verkligen Askfödd, men trots detta får den inte fullpott. Någonting saknades och det hemska omslaget gjorde inte saken bättre. Hur kan man välja att gå ifrån originalupplagen när den är så vacker? Askfödd är yttligare ett bevis på att man inte ska döma boken efter dess omslag. 
 
Trots att denna tegelsten har sina 500 sidor känns den inte tillräckligt lång då lämnar Askfödd fler frågor än svar. Jag vill få reda på mer om Laia och Darins föräldrar speciellt om deras del i motståndarrörelsen. Jag vill veta mer om motståndarrörelsen splittrade åsikter och mullvadar. Jag vill få reda på mer om imperiets (förhoppningsvis osäkra) framtid. Framför allt vill jag få reda på mer om Kokerskan. Vem är hon?! Även om mina frågor är många så har jag fått tillräcklig information för att bli besatt av världen de lever i. Det finns så mycket olika väsen man fått otillräcklig information om men som man vill veta allt om.
 
Laia och Elias öden vävs samman på ett himla bra och smart sätt trots deras skillda bakgrunder. Askfödd flyter på och allt känns så smart uttänkt redan från början. Maktspelen som jag oftast gillar så mycket är inte det som intresserar mig mest utan personerna som styr det. Jag ser verkigen fram emot att läsa fortsättningen! 
 
Askfödd är en riktig bladvändare och en tegelsten med sina 500 sidor, denna kombination gjorde den omöjlig attlägga ifrån sig och jag läste ut den på en och samma dag. Därmed varnar jag er, om ni påbörjar boken, se till att ha hela dagen ledig för du kommer behöva det! Trots att den inte får fullpott så hade jag inte kunnat inleda året med en bättre bok. 
 
 
 
Imorgon kan ni besöka Maddes bokblogg för att läsa yttligare ett inlägg om Askfödd.
 

Everything, Everything

Everything, Everything | Nicola Yoon | - | s.320 | Corgi Childrens 
 
Maddy har både accepterat sin sjukdom och att konstant leva instängd i sitt hem, tills Olly flyttar in bredvid. Han får henne att vilja leva och upptäcka världen, något som är livsfarligt för Maddy som är allergisk mot allt utanför hennes sterila hem. Att överleva dagen är inte samma sak som att leva, och vad är inte värt att leva för om inte kärleken?
 
En sån här fin bok kan omöjligt vara dålig, detta var min tanke när jag köpte boken. Jag har sett den lite här och där med blandade recensioner men eftersom den är så fin ville jag ge den en chans. Allt jag visste om boken var att den handlade om en tjej som är allergisk mot i princip allt och att hon blir kär. Låter inte så superlovande, men jag gillade den mycket samtidigt som jag är superkluven.
 
Till en början älskar jag boken, den är dyster samtidigt som den känns lycklig och kärleksfull. En kärleksbok med en twist i form av Maddys sjukdom. Jag var störtsäker på att jag skulle ge boken 5 poäng av 5 möjliga men när jag läst omkring 200 sidor händer en sak som känns så osannolikt att det händer så enkelt, men jag köper det ändå. Men ungefär 250 sidor in så händer det något otroligt oväntat, en riktigt grym twist med en stämning som inte alls passar boken då den är så mörk, men det är sättet författaren väljer att nästintill ignorera denna händelse som drar ner mitt betyg. Den här händelsen borde ges mycket mer uppmärksamhet eller inte tas upp överhuvudtaget. Jag skulle så otroligt gärna vilja läsa mer om detta, och inte alls så som det framställts i boken. 
 
 
 

Hemma

Hemma | Carson Ellis | - | s.36 | Natur och Kultur
 
Ett hem kan se ut på många sätt. Det kan vara en lägenhet mitt i hjärtat av en storstad, ett skepp på havet eller en hemlig underjordisk håla under jord. Ett hem kan till och med vara i en gammal sko! Vad är egentligen ett  hem, och vad är hemma för dig?

I en bildvärld som är lågmäld, humoristisk - ibland smått surrealistisk - får vi följa med till vitt skilda platser, som alla är någons hem.
 
Jag fick hem boken Hemma helt oväntat från Natur och Kultur, och har aldrig tidigare hört talas om boken. Så fort jag såg framsidan med dess bronsfärgade titel fick jag genast upp förhoppingarna om boken. Jagbörjade bläddra i boken och konstaterade snabbt att boken måste läsas och tittas i på direkten, jag släppte allt jag gjorde och läste den fantastiska boken. 
 
Hemma förklarar att hem ser olika ut beroende på vem som bor där. Visst, några sidor kan anses lite väl stereotypiska men jag väljer faktiskt att bortse från det då många olika etniciteter förekommer i boken utan att skildra dessa på ett fördomsfullt sätt. 
 
Bilderna. BILDERNA! Eller ska jag säga illustrationerna? Hur som helst så är illustrationerna helt otroliga. De är så himla fina! Den här bilden vill jag ha som en stor tavla (favoritbilden):
 
 Förutom de fantastiska bilderna och budskapet skulle boken fungera som ett toppen material i skolans yngre åldrar för att diskutera vad är hem är och innebär. Man skulle kunna göra ett helt tema utifrån den här boken. När jag gått klart min utbildning (nästa år) och fått min första klass, ska absolut den här boken få en plats i mitt klassrum!
 
Vill ni se fina bilder med fint budskap, läs då Hemma!
 
 
 

Nytt - Julafton

På julafton fick jag en bunt böcker trots att folk i min närhet anser att jag redan har för många böcker, vilket är enbart trams från deras sida. 
 
Röta av Siri Pettersen. Jag vann faktiskt Odinsbarn i början av 2015, den står fortfarande oläst men i år ska den och Röta bli lästa och jag hoppas verkligen att jag älskar den här serien!
 
Grey av E.L. James. Det här känns som en sådan bok som författaren gett ut bara för att pumpa ut så mycket pengar som möjligt från den kända serien Fifty Shades. Trots det så vill jag ändå läsa den!
 
Den sovande och sländan av Neil Gaiman. Min sambo var ute i sista minuten med att köpa julklappar till mig, detta resulterade att han köpte det jag ville ha vilket resulterade i att han köpte det han vägrade från början, böcker! 
 
Jag och Earl och tjejen som dör av Jesse Andrews. Filmen har redan kommit och innan jag ser den måste jag såklart läsa boken, vilket jag redan gjort och den var helt okej. 
 
Fire with Fire av Jenny Han och Siobhan Vivian. Jag och Elin bytte böcker med varandra i lagom tid så böckerna skulle komma hem till jul. Jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen på Burn for burn, tack Elin!
 
Askfödd av Sabaa Tahir från B.Wahlströms. Änglafall av Susan Ee från Modernista. Innan årets slut hittade två recex hem till mig, båda är utlästa och recensionerna skrivna. Recensionen av Askfödd kommer den 26:e Januari, är fortfarande hemskt besviken på omslaget. 

Nyårstaggen

Fina Elin taggade mig i Nyårstaggen och nu har jag äntligen gjort den!
 
1. En klassiker jag lovar att läsa
 
 Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald. Hittils har jag inte gillat någon av klassikerna jag läst (Doktor Glas, Frankenstein, En julsaga), därför är Den store Gatsby den sista klassikern jag lovar mig själv att ge en chans. 
 
2. En påbörjad bokserie jag lovar att avsluta
 
 
 Önskemånglarens dotter och De utvalda, jag hoppas även på att jag avslutar Liftarens Guide till Galaxen.
 
3. En bokserie jag lovar att påbörja
 
Sagan om is och eld, The Archived och Korplingarna
 
4. En författare (som jag inte läst tidigare) jag lovar att läsa något av
 
Nicola Yoon, då tänker jag läsa Everything, Everything
 
5. En bok jag lovar att läsa om
 
 Mörk ängel, Blod & Stjärnstoft för att kunna läsa klart serien om Önskemånglarens dotter.
 
Tankeläsaren och Monstrets dotter för att äntligen läsa klart De utvalda.
 
Harry Potter and the Chamber of Secrets, som jag tidigare läst på svenska men påbörjat en omläsning av serien på engelska. Harry Potter och de vises sten har jag tidigare läst men den fina illustrerade utgåvan ska också läsas.
 
6. En genre jag läst lite/inget av och lovar att utforska
 -
7. Ett seriealbum jag lovar att läsa
Jag skulle vilja läsa Locke & Key
 
8. En novell jag lovar att läsa 
Jag är inte så himla förtjust i noveller, men Gillian Flynns gillade jag så ger hon ut någon ny sådan tänker jag läsa den!
 
9. En bok som behandlar ett tufft men viktigt ämne jag lovar att läsa
 
Jag och Earl och Tjejen som dör av Jesse Andrews behandlar döden, den tänker jag läsa!
 
10. En länge ägd oläst bok jag lovar att läsa
 
Brisingr av Christopher Paolini, det är dags nu...
 
11. En debut jag lovar att läsa
 
Askfödd av Sabaa Tahir
 
12. En bok eller bokserie (som jag tidigare gett upp/dömt ut) jag lovar att ge en ny chans
 Jag har gett upp de böcker eller serier av en anledning och de förtjänar inte en ny chans. 
 
13. Tagga några andra!
Det känns som om jag är lite sent ute, men du som vill göra den här taggen är välkommen att göra den!

Tävlingstips

Lottens Bokblogg firar fem år och det firas med en tävling där man kan vinna valfri bok på Bokus eller Adlibris för 150 kronor! 
 
Tävla här!
 

Det mörka ödet

Det mörka ödet | Sally Green | Half bad #2 | s.384 | Semic
 
Nathan har fått sina tre gåvor och hans kraft har vaknat. Men det är en främmande, monstruös förmåga som han inte kan styra. Gång på gång vaknar han upp, blodig och med minnesluckor. Han måste lära sig att kontrollera odjuret inom sig innan det går för långt.

Han är fortfarande jagad av myndigheterna. Och på något sätt måste han lyckas rädda sin stora kärlek Annalise, som är fånge hos fienden. 

Kriget mellan vita och svarta häxor blir bara värre, och när en grupp rebeller går samman mot de vita häxorna dras Nathan in i kampen. Men kan han lita på rebellerna? Kan han ens lita på sig själv?
 
Hur många gånger har vi hört uttrycket "Man ska inte döma boken efter dess omslag"? Detta uttryck tåls att upprepas när det gäller den andra delen i Half Bad-serien, Det mörka ödet. Tyvärr förstår jag om omslget skrämmer iväg potentiella läsare. Serien fortsätter hålla måttet även om inte omslaget gör det. 
 
Det som skiljer första och andra delen från varandra är tempot. Både tempot och spänningen trappas upp i samband med att kriget mellan rebellerna och rådet kommer allt närmare. Dessutom ökar även konfliktnivån då Nathan inte verkar klara av att ha någon nära inpå. Nathans motgångar skuggar över hans framgångar trots att framgångarena är stora och många. 
 
Jag hoppas på att den tredje och sista boken innehåller en bra strid, framgångar för Nathan som är större än hans eviga motgångar och att Nathan inser vilkern partner som är rätt för honom (vilket såklart är den som jag"hejar" på). 
 
Gillade du Ondskans son kommer du inte bli besviken på Det mörka ödet!
 
 
 

Månadssammanfattning December 2015

Lästa:
Galveston - Nic Pizzolatto
Utpost - Ann Aguirre
En sån som du Gillian Flynn
Kodnamn Verity - Elisabeth Wein
Dash och Lilys utmaningslista - Rachel Cohn & David Levithan
De odödligas sång - Julie Kagawa
Stormens öga - Leigh Bardugo
Tomtemaskinen - Sven Nordqvist
Det mörka ödet - Sally Green
 
Antal lästa: 9
Hyllvärmare: 1
Svenska:
 9
Engelska: -
Omläsningar: -
Påbörjade serier: -
Avslutade serier:  1, Blood of Eden
Nya böcker:
 14. 3 recex, 4 julklappar, 1 bokvänsbok, 6 köpta böcker
 
Bästa bok: Utpost!
Sämsta bok:. De odödligas sång, den var inte dålig men den höll inte måttet. 
Största överraskning: Dash och Lilys utmaningslista, den bör läsas i juletider. Supermysig!
Största besvikelse: Galveston, den har blivit enormt hyllad men tyvärr så förstod jag mig inte på hypen, men jag läser gärna mer av Pizzolatto!
 
Kommentar: I december fick jag Julledigt rätt tidigt och då kom jag ntligen igång med läsningen igen men vid jul blev jag sjuk och hade ingen ork alls.
 
Just nu läser jag: Blod och Stjärnstoft av Laini Taylor, jag läser om hela bokserien så jag kommer ihåg allt inför den avslutande delen!
 

Änglafall

Änglafall | Susan Ee | Penryn & tidernas slut #1 | s.272 | Modernista
 

Sex veckor har gått sedan undergångens änglar nedsteg för att utplåna den moderna världen som vi känner den.

Brutala gatugäng regerar på dagarna, rädsla och vidskepelse styr på nätterna. När krigaränglar för bort en hjälplös liten flicka tänker Penryn, hennes sjuttonåriga syster, göra allt för att få henne tillbaka. Allt, inklusive att slå sig ihop med Raffe, en skadad fiendeängel.

Penryn och Raffe reser genom ett mörkt och förvridet Norra Kalifornien mot änglarnas högborg i San Francisco, där Penryn kommer att riskera allt för att rädda sin syster – och där Raffe måste förlita sig på sina största fienders nåd för att ha en chans att bli hel igen.

Jag har hört oerhört blandad kritik om Änglafall, många som klagar på kannibalism men det är inget som stör mig. Eller alltså, vore det i verkligeheten så skulle det ha stört mig enormt men inte det som utspelar sig i Änglafall. Hur som helst så har jag länge velat läsa boken och när Modernista gav ut den svenska översättningen fanns det ingen ursäkt längre till att inte göra det. 

 
Under tiden som jag läste boken så la jag mig inte ifrån den i onödan, den följde med mig både när jag lagade mat och "tittade" på TV. Tyvärr lämpade sig inte boken för duschbesök. Änglafall är spännande, har starka karaktärer och intressant koncept. Karaktären jag fastnade mest för, eller ansåg vara mest intressant var Penryns mamma med hennes sjukdom. 
 
Det finns många skumma och mystiska typer i Änglafall som man får veta alldeles för lite om. Jag hoppas att man får mer information om dem i uppföljaren. Och om hur det går för Penryn och resten av mäsnkligheten. Och om hur det går för änglarna. Och om Raffe! Och mer om varför världen ser ut som den gör. 
 
Jag gillar helt klart Änglafall och tänker garanterat läsa uppföljarna, något annat jag gillar är bokens omslag som känns lite gummiaktigt (som mina HP-böcker)!  
 
 
 
 
 

Bloggstafett - Askfödd

Strax innan jul efterlyste B.Wahlström bokbloggare som ville läsa boken Askfödd och skriva en recion i en blaggstafett. Självklart hakade jag på, oftast märker jag sådana saker alldeles för sent men den här gången lyckades jag anmäla mig i tid!
 
Datum som bloggare kommer att skriva om Askfödd:
 
18 januari - http://bokslukarn.webblogg.se
19 januari - swebookobsession.blogspot.com
20 januari - http://bokhuset.ax/
21 januari - www.iheartfantasy.blogg.se
22 januari - www.oarya.se
23 januari - www.dolasbokblogg.blogspot.se
24 januari - http://nilmasbokhylla.wordpress.com
25 januari - mittlivsommiimz.wordpress.com
26 januari - marklarsbooks.blogg.se
27 januari - www.bokgodis.blogspot.se  
28 januari - www.vettansbocker.blogspot.se 
29 januari - booksandknitting.com
30 januari - http://drawreadandtakeaphoto.blogspot.se/

De odödligas sång

De odödligas sång | Julie Kagawa | Blood of Eden #3 | s.400 | Harper Collins Nordic 
 
Människa eller monster?
En gång i tiden var det en fråga som Allison Sekemoto brottades med. Men nu, när hennes kärlek Zeke är borta, vet hon svaret. Monster.

Allie ska tillsammans med härskarvampyren, Kanin, och blodsbrodern Schakalen jaga rätt på och förgöra Sarren, den psykopatiska vampyr som mördade Zeke. De följer ett blodigt spår som aldrig verkar ta slut, och Sarren har gjort allt för att hindra dem. Slutligen når de en plats som måste skyddas till varje pris: den sista vampyrfria zonen på Jorden, Eden. Väl där väntar en sista brutal överraskning.

I en värld som ligger i ruiner, där inget liv är heligt och där lojaliteter bryts utan en blinkning, ställs Allie inför ett dilemma. För om hon lyckas övervinna Sarren är triumfen kortvarig. Konsekvensen är en evighet i ensamhet...
 
Blood of eden-serien har varit en berg-och-dalbana. Första boken var bra, mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara, tvåan var riktigt bra och överträffade ettan medan den tredje och sista boken var sämst i hela serien. Jag har försökt sätta fingret på varför jag inte uppskattar den lika mycket som de andra när det känns som om den har allt för att bli en fullpottare. Den enda anledninger jag kommer på är att vampyrmodet är borta och likaså mitt intresse. Det känns inte som om boken fått en ärlig chans, när jag väl började läsa boken efter att ha fått den som recex för ett halvår sedan, så läste jag den enbart för att få bort den från mitt samvete. 
 
Alla karaktärer gör en intressant utveckling under bokensgång, förutom Sarren såklart. Han är samma gamla och genom-onda Sarren. Man får även se Allisons vampyriska sida och inte bara den mänskliga, detta är ett plus då hon hela tiden framstått som god nästan utan några problem. Nu äntligen fick vi se den del av Allison som fattas, den blodtörstiga sidan. Kanin, Schakalen och Allison fortsätter att hålla ihop och Schakalens kommentarer är det enda humoristiska i hela boken. 
 
De odödligas sång är inte den bästa boken i serien men helt klart ett okej avslut. Har man läst de tidigare delarna ska man absolut läsa sista boken också. Trots all min kritik mot den avslutande delen så är jag ändå inte besviken, serien fick ett värdigt slut! Har man inte tröttnat på vampyrer så bör man absolut ge hela serien en chans.
 
 
 
 

Nytt - Oktober & Black Friday

När jag klarade första engelskatentan så tyckte jag att jag förtjänade denna fina bokbox. Trots allt plugg i November så hann jag läsa om Hungerspelstriologin på engelska innan filmen hade premiär!
 
Två rec-ex som dök upp i slutet på Oktober och i början på December var Galveston av Nic Pizzolato från Kalla Kulor. Jag brukar inte prioritera recex om jag inte bett om men Galveston blev utläst snabbt. 
Utpost av Ann Aguirre från Modernista var grymt efterlängtad då jag gillade Enklav så mycket, även den är utläst.
 
Under Black Friday erbjöd Adlibris 20% på alla böker vilket jag självklart tog del av.
Ten thousand skies above you av Claudia Gray. Jag ölskade första boken i serien och såg verkigen fram emot att läsa fortsättningen men nu känner jag ingen lust alls!
Everything, Everything av Nicola Yoon är en bok som dykt upp lite överallt, snart får jag reda på vad alla pratar om!
 
The Archived av Victoria Schwab har jag varit sugen på att läsa ett tag så då passade jag på att slå till när den var lite extra billig. 
The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender av Leslye Walton vill jag läsa på grund av omslaget och dessutom verkar den bra också...
 
Bonnier verkade inte vilja skicka Athenas Tecken av Rick Riordan som recex så den fick också följa med i beställningen. 
En sån som du av Gillian Flynn, är en yttepytteliten bok innehållandes en kort novell. Den är redan utläst, jag hade hellre sett den som en roman!
 
Ett lass med böcker, av okänd anledning är inte Athenas tecken med på bild.
 

Årets hyllvärmare

Nytt år innebär nya listor. Jag har skrivit upp alla mina olästa böcker i en lista och som tur är så ryms de fortarande på ett ark (fram- och baksida). De olästa böckerna från förra årets hyllvärmarlista och böcker från nyttlistan är nu samlade på årets hyllvärmarlista. I dagsläget har jag 57 oläst titlar på listan, när året är slut så hoppas jag att nästa års lista har färre än 40 titlar! 
 
Att skriva listor är en av de bästa sakerna som finns, eller inte att skriva utan att få bocka av. För att motivera mig att läsa fler böcker från bokhyllan istället för att köpa nya så skriver jag listor. 
 

Årssammanfattning och bokmål 2016

Antal lästa böcker: 109 styckna vilket är 22 färre än förra året men jag är himla nöjd ändå! I år har jag jobbat och pluggat mer än förra året!
Antal avslutade serier: 8 vilket är en minskning med 6 serier, inte bra!
Antal påbörjade serier:
24 vilket är en ökning med 10 serier, inte alls bra med tanke på hur få jag avslutade!
Bästa stand-alone: All the bright places av Jennifer Niven, Jag ger dig solen av Jandy Nelson och Mörka platser av Gillian Flynn
Sämsta stand-alone: Slutet på Mr.Y!
Bästa avslutade serien: P.S. I still love you av Jenny Han
Bästa påbörjade serien: Röd drottning av Victoria Aveyard, Mistborn av Brandon Sanderson och Razorland av Ann Aguirre, Modernista verkar kunna det där med serier.
Antal lästa hyllvärmare: 32 av 54. De hyllvärmare jag inte kommer läsa har jag gjort mig av med!
Antal nya böcker:
116 vilket är 30 färre än förra året, hoppas att detta antal sänks yttligare nästa år! Av dessa 116 är 46 recensionsexemplar, 8 presenter/julklappar och 3 vinster, vilket innebär att jag betalat för 59 böcker. Summan för dem behåller jag för mig själv!
 
Bokmålen 2015: 
Samla inte på mig massa onödiga böcker
- Med tanke på att jag fick hem 30 färre böcker 2015 än 2014 måste jag säga att jag lyckades nå detta mål!
Läsa 100 böcker
- Check!
Läsa minst 2 Astrid Lindgren böcker
- Yesbox!
Läsa minst 15 engelska böcker - vilket är alla olästa engelska böcker i bokhyllan just nu
- Done! Läste hela 28 engelska böcker under 2015!
Skriva fler recensioner och skriva dem så fort boken blivit utläst
- Den här punkten har jag misslyckas med på alla sätt och vis!
Åka på bokmässan - Jag hoppas verkligen jag uppfyller detta mål!
- Tyvärr så blev det ingen besök på bokmässan i år heller. Boende och resa är ju så himla dyrt!

Böcker som ska läsas ur bokhyllan 2015:
I år blir det tegelstenarnas år, jag hoppas verkligen alla blir lästa!
Hemligheternas rike av Kristin Cashore - gör ett nytt försök i år
Brisingr av Christopher Paolini
Analalfabeten som kunde räkna av Jonas Jonasson
- Den här har jag påbörjat, men det går segt. Jag har kommit ca 30 sidor in i boken men känner ingen lust att fortsätta läsa den.
Amerikanska gudar av Neil Gaiman
- Den här gav jag upp, klappkass!
Kampen om järntronen av George R.R. Martin
- Jag har iallfall lyckas köpa på mig alla böcker av serien i år!
Sagan om ringen av Jrr Tolkien
- Haha, jag skrattar mig själv i ansiktet. Hur många böcker från den här listan har jag läst? 0! 
 
Kommentar om 2015:
Under 2015 hände mycket nya saker och jag önskar att en flytt hade varit en av dem men så är inte fallet. Under 2015 har jag iallafall tagit körkort, skaffat bil, skaffat katt, skaffat en till katt. Nu hoppas jag att 2016 innebär flytt till större lägenhet!
 
Bokmålen 2016:
Läsa 100 böcker
Läsa 15 engelska böcker
Införskaffa färre än 100 böcker
Byta profilbild och design på bloggen
Läsa minst 2 böcker av Astrid Lindgren
 
Böcker som ska läsas ur bokhyllan 2016:
Odinsbarn & Röta av Siri Pettersen
The indigo spell av Richelle Mead
I stort sett menlös av Douglas Adams
Harry Potter och de vises sten (illustrerade utgåvan)
Alla böcker jag köpte under Black friday och de jag fick i julklapp:
Everything, Everything av Nicola Yoon
The Archived - Victoria Schwab
The strange and beautiful sorrows of Ava Lavender
Den sovande och sländan av Neil Gaiman
Jag och Earl och den döende tjejen av Jesse Andrews
Fire with Fire av Jenny Han