Hundrade boken

Läste precis ut min hundrade bok för i år som dessutom visade sig vara en fempoängare!

Månadssammanfattning Oktober 2015

Lästa:
Harry Potter and the Philosopher's Stone - J.K. Rowling
Horrorstör - Grady Hendrix
Det hotfulla hospitalet - Lemony Snicket
Röd drottning - Victoria Aveyard
Eldtronen - Rick Riordan
Asylum - Madeleine Roux (ej med på bild)
A tale dark and grimm - Adam Gidwitz (ej med på bild)
Lola och pojken i huset bredvid - Stephanie Perkins (ej med på bild)
 
Antal lästa: 8
Hyllvärmare: 3
Svenska:
 4
Engelska: 4
Omläsningar: 1, Harry Potter and the Philosopher's Stone, men första gången jag läste den på engelska!
Påbörjade serier:
2, Röd drottning, Asylum
Avslutade serier:  -
Nya böcker:
  9, 4 recex, 1 bokväns bok, 4 köpta. 
 
Bästa bok: Röd drottning, vill läsa nästa bok nu!
Sämsta bok:. Asylum, den var så hemskt dålig! Har även den andra delen hemma men tror faktiskt inte jag kommer läsa den innan jag gör mig av med den.
Största överraskning: Röd drottning!
Största besvikelse: A tale dark and grimm, hade hoppats på mycket mer! Horrorstör hade också kunnat vara så mycket bättre
 
Kommentar: Jag hade lovat mig själv att läsa fyra böcker under oktober som passade till Halloween, jag lyckades med att pricka av tre. Den som jag inte hann eller hade lust med var Sanctum, fortsättningen till Asylum. Asylum var så fruktansvärt dålig! 
 
Nu i November drar SO:n igång, det varkar bli mycket plugg så vi får se hur det blir med läsningen. 
 
Just nu läser jag: Hunger games! Jag har köpt en engelskbox med hela triologin och de SKA bli utlästa innan den 18:e November när Mockingjay part 2 har premiär! Efter de är utlästa så prioriterar jag mina recex.

De underkända

De underkända | Hans Rosenfeldt & Michael Hjort | Sebastian Bergman #5 | s.402 | Norstedts
 
En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en övergiven skola, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter på en stol i ett klassrum, bunden, med ansiktet vänt in mot hörnet och en dumstrut på huvudet. Ett flersidigt frågeformulär sitter fastnitat på ryggen med häftpistol. Testet har med allmänbildning att göra och den mördade har uppenbarligen inte klarat kraven.

Det första offret följs av flera, alla samma sorts mediala kändisar, och Riksmord kopplas in. De famlar efter bevis men Sebastian Bergman hittar spår i anonyma insändare i tidningar och chattar. Skribenten raljerar mot bristen på allmänbildning hos den nya generationens förebilder, men uppehåller sig lite för gärna vid morden. Sebastian börjar utmana och inser snabbt att den anonyma vet saker om morden som bara polisen känner till.
 
Det här är helt klart en av mina favoritdeckarserier men jag var helt inställd på att det här skulle vara sista delen eftersom jag läste någonstans att det bara skulle bli fem delar (kanske har jag kommit ihåg fel?). Hur som helst är jag ändp lite besviken över att det inte var det, jag ville ha en storslagen serieavslutning men istället ick jag en bok som var lite över medelsnittet. 
 
Det här kommer låta helt fel men försök förstå mig rätt, jag gillar morden. Alltså, jag gillar andledningen/motivet till hur offren väljs ut. Det jag inte gillar är att det börjar bli alldeles för mycket fokus på karaktärernas privatliv, dessutom är det en karaktär som verkligen börjar balla ur. På tal om balla ur så är slutet helt åt skogen men samtidigt är det på grund av det som jag vill läsa nästa bok. 
 
Fokuset flyttar mer och mer till privatlivet än själva fallet vilket jag inte uppskattar, eller så är det på grund av att kraktärerna inte har någon ordning alls i sina privatliv och att det blir pannkaka för alla. Det blir för mycket helt enkelt. Trots allt detta trams i deras privatliv så är det inte den sämsta i serien och ajag tycker ändå att morden är så pass intressanta att boken är en av de bättre i serien. 
 
 
 
 

Ge mig vår och Glastronen!

Kikade på Modernistas utgivning under våren och såg detta på Bokus. Fler än jag som är otroligt pepp på denna? Jag har inte läst någon bok ur serien än men jag ser att den hyllas överallt. 
 
 
 
 

Månadssammanfattning September 2015

 
Lästa:
The Heir - Kiera Cass
Efter Alaska - John Green (Ej med på bild)
Lögner - Sara Sheppard (Ej med på bild)
Prinsessan och den fasansfulla björnen - Per Nilsson (Ej med på bild)
Pannkakstårtan - Sven Nordqvist (Ej med på bild)
 
Antal lästa: 5
Hyllvärmare: -
Svenska:
 4
Engelska: 1
Omläsningar: 2, Efter Alaska och Lögner  
Påbörjade serier:
1, Pretty Little Liars
Avslutade serier: - 
Nya böcker:
  11, 8 recex, 3 köpta
 
Bästa bok: Efter Alaska 
Sämsta bok:. Lögner 
Största överraskning: Prinsessan och den fasansfulla björnen
Största besvikelse: The Heir den hade kunnat vara bättre om det inte vore för den odrägliga huvudpersonen
 
Kommentar: Jag hade rätt angående att min fritid försvann under September då all tid spenderades på att plugga grammatik.
 
Just nu läser jag: Harry Potter and the Philospopher's Stone

Röd drottning

Röd drottning | Victoria Aveyard | Röd drottning #1 | s.384 | Modernista

I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön, utan efter blod. De silverblodiga – de silvriga – är supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, som regerar över de vanliga röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.

Mare hör till den röda delen av befolkningen och ser inga tecken på att den världsordning hon växt upp med någonsin kommer att rubbas. Men när hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjänare vid det kungliga Solpalatset förändrats allt. Till sin egen och hovfolkets stora förvåning upptäcker Mare att hon själv besitter en unik och dödlig förmåga, trots sitt röda blod.

Kung Tiberias inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar på. Men medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare ser hon en möjlighet att krossa silverregimen inifrån – och öppna dörren till en ny värld. Samtidigt har hennes hjärta börjat dra henne åt helt fel håll…

Det här är absolut en av de mest hypade böckerna i år och jag förstår varför. Jag älskar twistarna även om några av dem är rätt förutsägbara. Handlingen känns trots det typiska mönstret med en värld med ett fördärvat samhälle med en sneddriven hierki där huvudpersonen går emot normen. Dystopier och åter dystopier, egentligen borde jag ha tröttnat för länge sedan med på grund av såna välskriva böcker som Röd Drottning så får jag inte nog av genren. 

Huvudkaraktären Mare är till en början väldigt lätt att tycka om med hennes skeptiska syn på maktordningen och hennes tjuvaktiga sätt att hjälpa familjen. Allt detta för att sedan bli lite väl naiv. Hur som helst så slutar boken med en fantastik och självklar cliffhanger, och nu vill jag läsa nästa bok på momangen!

Läs den!