Stormens öga

Stormens öga | Leigh Bardugo | Grisha-triologin #2 | s.304 | Gilla Böcker
 
Alina flyr från Ravka, jagad av det hon gjort och aldrig kan glömma. Tillsammans med Mal försöker hon börja ett nytt liv i ett land på andra sidan havet, men det är svårt för henne att hålla sin kraft gömd och låtsas vara någon annan än Solbringaren.

Skuggmästaren har överlevt och reser sig starkare än någonsin med en ny, skräckinjagande kraft och en plan som hotar att få hela världen att rämna. Alina är den enda som kan stoppa honom. Hon återvänder till Ravka för att rädda sitt land och sitt folk, men i takt med att hennes kraft växer sjunker hon allt djupare ner i en värld av mörk magi och svåra val. Allt närmare Skuggmästaren och allt längre bort från Mal. Till slut måste hon välja mellan sitt land, sin kraft och den kärlek hon inte trodde sig kunna leva utan – eller riskera att slukas av stormen som rasar kring henne. 
 
Jag var inte superimponerad av den första boken i Grisha-triologin, men jag ville såklart veta vad som skulle hända med Alina, Mal, Skuggmästaren och Ravka. Mina förväntningar på andra boken i serien, Stormens öga, var måttliga vilket resulterade i att jag bjöds på en läsupplevelse som överträffade mina förväntningar. 
 
Stormens öga har en mörkare ton över sig än den föregånde boken I ljusets makt, vilket jag gillar. Alina förändras om det är till det bättre eller sämre är svårt att säga men det får mig helt klart att längta ännu mer efter nästa bok! Twisterna och slutet minskar inte suget till sista boken, det är så mycket jag vill veta om Alina och alla de andra. Det kan hända vad som helst och jag älskar det!
 
Om man, liksom mig, inte var storförtjust i första boken borde man absolut plocka upp Stormens öga och ge serien en andra chans!
 
 

Kommentarer
Postat av: Elin - bokparadiset

Spännande, jag älskade första boken men var inte riktigt så imponerad av den andra, haha.

2015-12-20 @ 10:41:08
URL: http://bokparadis.blogg.se
Postat av: Nilmas Bokhylla

Jag är så himla nyfiken på den här trilogin så under 2016 ska den definitivt bli läst! Punkt slut!

2015-12-30 @ 14:48:46
URL: http://nilmasbokhylla.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0