Nytt

Nu i Augusti har jag hunnit med ännu ett Stockholmsbesök där jag både hann besöka Gröna lund och såklart SF bokhandeln, jag har även någon bok från bokus och fått rec-ex och en bokvänsbok! 
Efter att ha läst och blivit helt såld på Mörka platser av Gillian Flynn så kände jag ett stort behov av att köpa hem den senast utgivna på svenska, nämligen Vassa föremål. Till min lycka så reade Bokus ut den och då fick även den nyaste delen i Land of stories, alltså Beyond the Kingdoms, följa med i beställningen också. Det glädjer mig att jag även kan säga att jag läst ut båda redan!
 
Gone serien slutade ges ut på svenska efter den fjärde boken, jag bestämde mig för att sluta samla på de svenska, vilket gick mindre bra när jag hittade den fjärde och enda boken jag inte ägde för 35 kronor på SFbokhandeln! 
Den sista utvägen av Denise Mina är ett recex från modernista jag inte bett om, får se om och när jag läser denna då det är tredje boken i en serie. Jag gillar inte att hoppa in mitt i en serie även om den är fristående. 
 
Alltså denna lycka! Som jag jagat denna bok! Kikade in på Tradera och hittade Arthur Spiderwick's fälthandbok över vår sagolika omgivning. Den är så himla fin! Uppslagen går liksom att vika ut och åååååååååh, JAG ÄR SÅ GLAD!
 
Efter Alaska av John Green är ett recex från Bonnier Carlsen, tack! Har tidigare läst boken men då under namnet Var är Alaska? Jag gillade den då och hoppas på att jag gör det nu också. 
My life next door av Huntley Fitzpatrick är en bokvänsbok från Elin! Har redan läst den och den var himla bra! Tack!
 
The Heir av Kiera Cass, från SFbokhandeln, älskade de tidigare böckerna och tyckte att den triologin slutade perfekt så jag är lite rädd för att läsa denna.
För dig fångad av Sylvia Day, har väntat länge på fortsättningen om Gideon och ... nä, jag kommer inte på vad hon heter!
 
Sista boken från SFbokhandeln är Split Second av Kasie West, läste tidigare i sommar Pivot Point som jag gillade och hoppas på at denna är minst lika bra!

Rensat i förrådet = nya bokbytesböcker

Har rensat bland böckerna i förrådet vilket innebär ännu fler böcker att byta bort eller sälja. 
 
LÄNK TILL BOKBYTAR SIDAN

Du är aldrig ensam

Du är aldrig ensam | Sarah Dessen | - | s.461 | raben&sjögren
 
Ruby Cooper förväntar sig alltid det värsta. Då slipper hon bli besviken. Och hennes liv vänds uppochner när hennes mamma en dag sticker hemifrån och lämnar kvar Ruby i det fallfärdiga huset de bott i. Ruby vill bo kvar, men eftersom hon är under arton får hennes storasyster vårdnaden om henne och hon måste flytta dit.

Det är bara det att systern lever ett helt annat liv än Ruby och hennes mamma gjort. Hon har gift sig rikt, hon bor i ett välbärgat, flott område, och hon skickar Ruby till privatskola. Men hur ska hon passa in?

Jag älskar att raben&sjögren ger ut en Dessenbok lagom till sommaren, dessutom hade jag turen att läsa denna på stranden under de varma dagarna i Juni, alltså precis hur en Dessenbok ska läsas (med sommarkänslan på topp). De senaste böckerna av Dessen som getts ut på svenska tycker jag har saknat något. Det är inte längre sockersött där den största fokusen ligger på kärleksdraman. Du är aldrig ensam platsar inte i den sockersötakategorin, men den har något annat som de andra böckerna inte haft, nämligen en huvudkaraktär som har en negativ inställning till det mesta. Tack vare detta får boken ett helt annat slags djup där två världar krockar. 
 
Även om jag fortfarande saknar det sockersöta böckerna av Dessen så Du är aldrig ensam inte en besvikelse. Kanske boken skulle kunna blivit mer omtyckt om jag i förväg visste hur olik den skulle vara jämfört med de andra Dessenböckerna jag läst. Jag hade det ultimata läget att läsa den här boken på, tyvärr så kände jag att just den här boken inte behövde solsken på en strand, det hade räckt att läsa den hemma i soffan för sommarkänslorna strömmar inte precis ut ur boken. Speciellt inte när Ruby, som är huvudpersonen, precis börjat ny skola, majoriteten av handlingen utspelar sig inte på sommaren. 
 
En annorlunda men läsvärd Dessenbok!
 
 
 
 

Ny bok att byta bort!

 
Fick dubletter av Maze runner - i dödens stad, byter bort den ena (den som katten inte umgåtts med).

Nytt - Stockholmsresan i Maj

 I Maj gjorde jag en Stockholmsresa med mormor, det resulterade i klädinköp och såklart, böcker! 
 
A thousand pieces of you av Claudia Gray, himla fint omslag och verkar himla bra! Alltså... himla fint omslag!
Pivot point av Kasie West, redan läst, bra bok, köpt fortsättningen redan!
 
Panic av Lauren Oliver, gillade ju Deliriumtriologin (förutom slutet) och Resten får du ta reda på själv, därav inköpet!
Since you've been gone av Morgan Matson, ännu ett fint omslag, så himla somrigt! Läste nyligen ut den, jag var arg boken igenom pga trodde jag blivit spoilad, visade sig att jag inte alls blivit det och därmed gått miste om något som borde ha varit en fin läsupplevelse!
 
Kungamördaren av Hans-Olov Öber, ett recex från Kalla Kulor som jag inte bett om. Helt ärligt så är jag 0% intresserad av att läsa den. Tack ändå!
Ett folk utan land av Melina Marchetta, ett recex från Gilla böcker, tack! Den är redan läst och recenserad. 
 

Dockskelettet

Dockskelettet | Holly Black | - | s.244 | raben&sjögren 
 
Zach, Poppy och Alice har varit bästisar så länge de kan minnas. Med sina actionfigurer leker de samma lek, om och om igen. Men en dag bestämmer sig Zachs pappa för att Zach är för gammal för deras lek och slänger alla hans figurer. Zach skäms så mycket att han slutar träffa Poppy och Alice. Men en natt får Zach besök av sina gamla vänner, Poppy säger sig vara förföljd av en levande porslinsdocka som säger sig vara skapad av benen efter en mördad flicka. Om de tre vännerna inte återlämnar dockan till flickans hem och begraver den där kommer de att vara dömda för evigt.
 
Jag har fått för mig att jag gillar Holly Black, därför ville jag även läsa Dockskelettet som verkade himla lovande! Redan efter första kapitlet började jag att tappa hoppet om boken, jag kan även avslöja att den inte blev bättre. Visst, jag tillhör inte målgruppen men det måste man väl inte för att kunna uppskatta en bok? Den beskrivs som en lite kuslig bok och när det handlar om en docka som typ kommer till liv så ser jag stor potential med läskigheterna, men vart är dem? Dockskelettet är lam rakt igenom och det enda som räddar boken något är sättet Black har skildrat vänskapen och problematiserat åldersgränsen för lekandet. 
 
Trots att jag inte alls uppskattade boken så har jag inte gett upp hoppet om Holly Black, jag gillade både Spiderwick (dock inte Bortom Spiderwick) och Järnprovet (trots sina uppenbara likheter med Harry Potter)!
 
 

Månadssammanfattning Juli 2015

Lästa:
A grimm warning - Chris Colfer
Du är aldrig ensam - Sarah Dessen
I dödens stad - James Dashner
The enchatress returns - Chris Colfer
Mörka platser - Gillian Flynn
Fyra dagar, fyra nätter - Morgan Matson
Blodrödväg - Moira Young  
 
Antal lästa: 7
Hyllvärmare: 2
Svenska:
 5
Engelska: 2
Omläsningar: -
Påbörjade serier:
1, Dustlands
Avslutade serier:  1, Maze runner
Nya böcker:
  2st, en bokvänsbok och ett recex som jag inte bett om. 
 
Bästa bok: Mörka platser av Gillian Flynn, helt klart!
Sämsta bok:. Blodrödväg, den var inte dålig men språket var jobbigt att vänja sig vid. 
Största överraskning: Mörka platser av Gillian Flynn. Trodde inte att någon av hennes böcker skulle slå Gone girl, jag hade fel!
Största besvikelse: Fyra dagar, fryra nätter av Morgan Matson. Jag hade hoppats på mer!
 
Kommentar: Jag trodde jag skulle få mer läst i Juli, men jag har jobbat och varit så himla trött att jag inte orkat. Nu i Augusti skulle jag vara helt ledig, men jag tackade ja till tre dagars jobb...
 
Just nu läser jag: Since you've been gone av Morgan Matson. Den är hittils bra, men jag läste på någon bokblogg om handlingen och har blivit spoilad x1000, så den känns rätt meningslös att läsa.

Ett folk utan land

 Ett folk utan land | Melina Marchetta | Lumatere Chronicles #1 | s.398 | Gilla böcker
 
I tio år har Finnikin levt i exil. Han har inte varit i hemlandet Lumatere sedan den kaotiska tid då kungafamiljen blev brutalt mördad och en förbannelse lades över landet. Nu håller förbannelsen Lumateres folk fångna inom rikets gränser och hindrar de som tvingades fly att återvända hem.
 
På Finnikins resor för att hjälpa Lumateres utsatta exilbefolkning träffar han Evanjalin, en ung kvinna som hävdar att hennes drömmar kan leda honom till Lumateres rättmätiga tronföljare – den enda som kan häva förbannelsen. Hon hävdar också att Finnikins pappa, den forne kungens hedersvakt, inte dog i Lumatere utan sitter fängslad, och tillsammans ger de sig av för att rädda honom. Och Lumatere.
 
Tidigare har jag läst allt av Matchetta som getts ut på svenska, det vill säga Jellicoe road och Francesca, tyvärr måste jag säga att jag inte varit jätteimpad. För mig har de böckerna varit lite mer än medelmåttiga, även Ett folk utan land platsar i den kategorin.
 
Det tog evigheter innan jag verkligen kom in i boken och kunde hålla i sär alla namn och städer. Ett tag funderade jag till och med på om jag skulle ge upp boken, istället bestämde jag mig för att inte enbart läsa den på bussen. Det var helt klart det bästa beslutet, Ett folk utan land kräver mer än bara korta lässtunder.
 
Jag vet fortvarnade inte om jag fastnade för den eller inte, den var helt okej menjag vill känna så mycket mer för en fantasy. Ser jag fram emot fortsättningen? Både ja och nej, jag fortsätter hoppas på att Marchetta ska överraska mig!

 

 

 

Bokmässan?

I år skulle vara året jag gick på bokmässan för första gången om det nu var så att jag inte hade någon tenta eller lektion de dagarna, och det har jag inte! Det är inte förrän nu jag börjat inse hur mycket mer jag måste planera än att bara bestämma att jag ska åka. Hur och var ska jag bo? Vilken dag (eller dagar) ska jag besöka mässan? Ska man köpa seminariekort (troligen inte, mycket verkar ingå i entrebiljetten)? Hur ska jag ta mig dit (troligen med tåg)? När ska jag åka till Göteborg (tidigast efter klockan 15.00 på torsdag) och när åker jag hem? 
 
Kan ni snälla berätta för mig hur ni brukar bo och hur (seminariekort eller inte) samt vilken dag ni brukar besöka bokmässan?

Enklav

 
Enklav | Ann Aguirre | Razorland #1 | s.247 | Modernista
 
New York har decimerats av krig och pest, och större delen av invånarna har tvingats migrera till underjordiska enklaver, där den förväntade livslängden knappt överstiger tjugo år. När Deuce fyller 15 intar hon rollen som Jägarinna, och hon paras ihop med Fade, en tonårig Jägare som bodde uppe på ytan när han var liten.

När de upptäcker att den angränsande enklaven håller på att utplånas av tunnelmonster - Freaks - som tycks bli allt mer organiserade, så vägrar de äldre att ta hänsyn till deras varningar. Och när Deuce och Fade försätts i exil från enklaven, måste flickan som fötts i mörkret överleva i dagsljuset - vägledd av Fades avlägsna minnen - i ruinerna av en stad vars befolkning förtvinat till några få farliga gäng.
 
Jag älskar att påbörja en bok utan att egentligen veta ett smack om den. Sedan tidigare visste jag att Enklav är otroligt omtyckt och efter att ha läst bara något kapitel så förstod jag varför. Boken fångade mig från första sidan och att nästa del kommer redan nu i höst gör mig otroligt glad, för jag vill ha fortsättningen så snart som möjligt! Enklav har bara 247 sidor, jag hoppas verkligen på att nästa bok är längre! Razorland har helt klart potentialen att bli en ny favoritserie! 
 
Trots att det känns som om jag bara läst dystopier ett bra tag nu så tröttnar jag verkligen inte, de flesta håller hög kvalité och Enklav är helt klart inte ett undantag. Fler dysopier åt folket! 
 
LÄS!
 
Betyg: 4,5 av 5