Göteborgs- och Norrköpingsbesök

Förra veckan åkte familjen ner till Göteborg för att gå på Liseberg, jag hade hoppats på att hinna med ett besök på SF-bokhandeln också när vi ändå var där nere men så blev det inte. På hemvägen svängde vi in på Harry Potter the exhibition
Självklart så fanns det en Harry Potter shop med massa fina grejer men som också var snordyra! Jag köpte en Marodörkarta, ett bokmärke och en Gryffindor halsduk.
För att kompensera besöket på SF-bokhandeln som inte blev av så har jag lagt en beställning på cdon som borde dyka upp under nästa vecka.
 

Nytt från Stockholm

Under mitten av vecka 27 befann jag mig i Stockholm och passade såklart på att besöka några bokhandlar. Fyra böcker från Science Fictonbokhandeln fick följa med hem. Hade lite problem med att hitta där inne, det är ju så stort!
 
The unbecoming of Mara Dyer av Michelle Hodkin och The Selection av Kiera Cass är redan utlästa och båda två var superbra! Alltså riktigt megasuperbra, men bäst är The unbecoming...! Jag är himla glad över att jag åker ner till Göteborg på söndag så jag kan inhandla fortsättningarna på båda serierna!
VART LIGGER SF-BOKHANDELN I GÖTEBORG? (JAG HOPPAS PÅ CENTRALT)
 
The golden lily av Richelle Mead och Unite me av Tahreh Mafi. Läste ut Bloodlines i våras efter att ha haft den hemma i över ett år, jag planerar att läsa Golden lily betydligt snabbare än så. Unite me har jag redan läst, fast på svenska och digitalt, men jag ville ha den iallafall!
 
Egentligen borde jag fråga vilken ni rekommenderar att jag bör läsa NU! Men eftersom det bara är the golden lily som är oläst så hoppar jag över den obligatoriska frågan.

Spökstaden

 
 Spökstaden | Ransom Riggs | Miss Peregrines #2 | 432 s. | raben&sjögren
 
Spökstaden fortsätter precis där förra boken slutade. Tomgastarna är fortfarande på jakt efter Jacob och hans besynnerliga vänner. De vet inte vart de ska ta vägen eller hur de ska kunna göra Miss Peregrines mänsklig igen. Under bokens gång besöker de inressanta platser men träffar något mer intressanta personer/djur/varelser (låt oss kalla dem besynnerliga).
 
Det var ett tag sedan jag läste första boken, ett tag var det svårt att förstå vem som var vem och vad en loop är för något. Där var de första sidorna i boken till stor hjälp då det finns bilder på alla besynnerliga barn med en liten texten med namn och beskrivning på vilket sätt de är besynnerliga.
 
Jag var inget stort fan av första boken men jag kan med glädje berätta att den andra boken är bättre. Men det bästa av allt är ändå att även denna innehåller bilder! Det jag gillade med första boken var att allt till en början kändes så mystiskt och när man väl fått reda på lite mer så var den inte alls lika intressant längre. Spökstaden har ett högre tempo än första boken och allt som allt är boken en spännande läsupplevelse. Visst kunde den kännas något seg ibland men när jag läste sista sidan så ville jag inte att den skulle ta slut, inte än!
 
Även om man inte gillade Miss Peregrines hem för besynnerliga barn så bör man ge Spökstaden en chans. Om man tröttnar så finns det alltid fina bilder som motiverar en att fortsätta fram till nästa.
 
Betyg: 4 av 5

Just nu
Befinner just nu i ett hotellrum i stockholm, imorgon åker vi hem men innan det vill jag gärna besöka några bokhandlar.
Finns det några fler bokhandlar än SF-bokhandeln, English book shop och Bokskotte som är värd att besöka?