berättelser från yttre förorten

Titel: berättelser från yttre förorten
Författare: Shaun Tan
Förlag: Kabusa böcker, tack för boken!
Språk: Svenska
Sidor: 95
Serie: -
 
Handling (från baksidan)
Vet du vart vattenbuffeln i slutet av vår gata tog vägen, eller den där dykaren som vi hittade nära den underjordiska gången? Vet du varför hundar skäller om natten och vad som blir av alla dikter som ingen läser?

Tankar:
Berättelser från yttre förorten är en bok med olika berättelser, en novellsamling helt enkelt. Shaun Tan blandar sina tänkvärda historier med fantastiska bilder. Bokstäverna på bokens framsida är insjunken vilket gör att man vill känna på den lika mycket som att titta. Redan på insidan av pärmen får man uppleva hans konst i form av små detaljerade bilder som fyller de två första (och sista) sidorna.
Bilderna är lika varierande som novellerna, korta och långa, mörka och ljusa. Min favoritbild tillhör dock inte någon av mina favoritnoveller ut boken.

 

Bilden kommer från berättlesen "trasiga leksaker", det är två barn som får syn på någon i dräkten på bilden. Men de kommer inte överrens om det är en dykardräkt eller en gammal austronatdräkt.

Favoritnovellerna är morfars berättelse som handlar om vad morfar och mormor var tvugna att göra innan de fick gifta sig, sakletarjakt. Samt novellen "vaksam men inte oroad", varje familj har en missil på gården, men de använder dem till bland annat pizzaugnar, mysrum och hundkojor.

Man vill ta på varje bild och förstå varje historia, hur kommer man ens på något sådant?! Boken är helt fantatsik och gör mig mer sugen på att läsa och se ännu mer av Shaun Tan.

Betyg: 4 av 5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback












RSS 2.0