Beautiful Creatures #3

Titel: Beautiful Creatures - Det högsta priset, det största offret
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Förlag: Semic, tack för boken!
Språk: Svenska
Sidor: 480
Serie: Beautiful Creatures #3
 
Denna recension innehåller spoilers om du inte läst tidigare delar!
 
Handling (från förlaget):
Sedan Ethan mötte den mystiska Lena med det mörka håret och de gröna ögonen har ingenting varit sig likt. En värld av magi och mystik har öppnat sig för honom, och det går inte att vända tillbaka. Tillsammans har de gått igenom enorma svårigheter och deras kärlek har överlevt allt. Ethan kan inte tänka sig ett liv utan Lena.

Men de har påverkat den magiska balansen i världen en gång för mycket. Oförklarliga och mystiska saker börjar hända i deras hemstad Gatlin. Även den magiska världen är starkt påverkad. Snart står det klart att det kommer att krävas ett offer för att återställa balansen. Men vad - eller vem - måste offras för att rädda Gatlin?
 
Tankar:
Lena har tagit sig själv och Link är en incubus, ingenting är sig likt i Gatlin då tingens ordning är bruten och värre blir det. Kaoset har bara börjat.
Konflikter trappas upp, spänningen stiger och varslarna fortsätter vilket gör det hela till en stärckläsningsbok.

Det högsta priset, det största offret är helt klart den bästa boken i serien hittills. Karaktärerna blir intressantare desto längre in i serien man kommer och det bjuds på massor utav överraskningar. Miljön skildras så pass bra att jag kan se Gatlin framför mig och känna den fruktansvärda värmen. Men jag blir mer och mer säker på att det inte är ett ställe för mig. Då inte någon verkar vara trygg någonstans.

Boken innehåller massor av oförutsägbara händelser och slutar med en cliffhanger utan dess like och nu vill jag ha nästa bok att sluka. Jag ser fram emot att se hur de alla ska klara av att lösa detta om det ens är möjligt.
Böckerna blir bara bättre och bättre, mina förväntningar inför den fjärde och sista boken är skyhöga.
 
Betyg: 4,5 av 5

Nytt

 
Har fått hem en del nya böcker, både recex och från ett bokbyte!
 
 
Beautiful Creatures - Det högsta priset, det största offret från Semic, var årets första recex! Den är, som jag tidigare skrivit, redan utläst och recension kommer snart.
Stjärnmärkt från raben&sjögren fick jag förra veckan. Jag ser verkligen fram emot att läsa hur det ska gå för systrarna Cahill!
Eleanor & Park från Berghs fick jag idag, den ser jag verkligen fram emot att läsa då jag sett att den blivit så hyllad. Blev riktigt glad när jag såg att den även skulle ges ut på svenska!
 
 
Böcker är från ett bokbyte jag gjorde med Alexandra. Älska och Drama av Sylvia Day, jag gillade inte riktigt Synda men hoppas på att dessa är bättre (någon som vet?). Rädda mig inte av Tahreh Mafi har jag redan läst men den förtjänar verkligen en plats i bokhyllan. Dagboken av Nicholas Sparks hoppas jag på att den är lika bra som filmen, minst! Tron på ett mirakel av Nicholas Sparks är en extra bok jag fick med. Tack så mycket!
 
Problemet med att få ett sånt här boklass är att få plats med dom i den redan smockfulla bokhyllan. Just nu ligger några i en överfull byrå.
 
 
 
 

berättelser från yttre förorten

Titel: berättelser från yttre förorten
Författare: Shaun Tan
Förlag: Kabusa böcker, tack för boken!
Språk: Svenska
Sidor: 95
Serie: -
 
Handling (från baksidan)
Vet du vart vattenbuffeln i slutet av vår gata tog vägen, eller den där dykaren som vi hittade nära den underjordiska gången? Vet du varför hundar skäller om natten och vad som blir av alla dikter som ingen läser?

Tankar:
Berättelser från yttre förorten är en bok med olika berättelser, en novellsamling helt enkelt. Shaun Tan blandar sina tänkvärda historier med fantastiska bilder. Bokstäverna på bokens framsida är insjunken vilket gör att man vill känna på den lika mycket som att titta. Redan på insidan av pärmen får man uppleva hans konst i form av små detaljerade bilder som fyller de två första (och sista) sidorna.
Bilderna är lika varierande som novellerna, korta och långa, mörka och ljusa. Min favoritbild tillhör dock inte någon av mina favoritnoveller ut boken.

 

Bilden kommer från berättlesen "trasiga leksaker", det är två barn som får syn på någon i dräkten på bilden. Men de kommer inte överrens om det är en dykardräkt eller en gammal austronatdräkt.

Favoritnovellerna är morfars berättelse som handlar om vad morfar och mormor var tvugna att göra innan de fick gifta sig, sakletarjakt. Samt novellen "vaksam men inte oroad", varje familj har en missil på gården, men de använder dem till bland annat pizzaugnar, mysrum och hundkojor.

Man vill ta på varje bild och förstå varje historia, hur kommer man ens på något sådant?! Boken är helt fantatsik och gör mig mer sugen på att läsa och se ännu mer av Shaun Tan.

Betyg: 4 av 5


Senaste

Snodde listan från Bokfrossa

Boken du läste ut:
Beaytiful Creatures - Det  högsta priset, det största offret, recension kommer snart (den 31:a om jag kommer ihåg rätt).


Boken du påbörjade:

På tåget på vägen hem började jag läsa Konsten att tala med en änkling av Jonathan Tropper. Det verkar rätt så bra och lättsam.


Bokbeställningen:

Det var länge sedan jag beställde böcker som inte var kurslitteratur och då var det från Blocket (och förfrågan om recex). Jag vet faktiskt inte!

 

Bibliotekslånet:
Det var fyra kurslitteraturböcker och den jag lånade sist heter Pedagogiskt arbete och kön. Lyckan när man får tag på kurslitteratur på biblioteket!


Serien du blev nyfiken på:

Sherlock, alla verkar verkligen besatt av den serien (och Dr.Who, som jag inte heller sett), så den måste ju vara bra? Dessutom vill jag se ikapp en massa serier, till exempel Honey BooBoo och Supernatural

 
 

Filmen du såg:
Modig! Såg den äntligen och blev besviken! Alla har ju sagt att den var så otroligt bra, tyvärr kan jag inte hålla med om det. Den var okej men slår absolut inte Trassel!


Filmen du blev nyfiken på:

Jag är otroligt nyfiken på alla filmatiseringar av böcker som kommer ut i år! Men precis som Gia är jag riktigt nyfiken på Boktjuven.

 

Boken du dreglade efter:
Smaragdgrön! Jag känner inte att jag har råd med den just nu (även om jag köper andra saker). Men JAG VILL HA!


Tävling hos C.R.M Nilsson

 C.R.M Nilsson's blogg fyller två år och det firas med en tävling där man kan vinna Blodsväktaren av Tessa Gratton (ni vet den fina boken med lila sammetsrygg). Gå in och tävla HÄR!

Ny design och bokbytes böcker

Nu har jag pillat ihop en ny design till bloggen, vad tycks? Jag har även rensat ur lite böcker ur bokhyllan så bokbytet är påfyllt med dessa böcker: 

Byter även bort Jag är ju så jävla easy going av Jenny Jägerfeld
 
 

Inlämnad tenta och pluggfri

Nu är jag äntligen färdig med en tenta som tagit upp massor av tid och energi. Första lektionen på vårterminen är inte förrens på torsdag så tills dess är jag (förhoppningsvis) pluggfri och planerar att läsa en del böcker under den kommande veckan. 
Jag måste även rensa bokhyllan vilket betyder att fler böcker till bokbytet. Det skulle inte sitta fel med en till bokhylla. Jag och sambon delar på en billybokhylla så där trängs tv-spel, pärmar och böcker tillsammans. 
 
Kan alla ni som har ett speciellt inlägg till bokbyte länka det i en kommentar? 

Fångade Själar

Titel: Förlorad själFångade Själar
Författare: Rachel Vincent
Förlag: Harlequin, tack för boken!
Språk: Svenska
Sidor: 368
Serie: Soul Screamers #0,5 & #1
 
Handling (från förlaget):
NÅGOT ÄR INTE SOM DET SKA MED KAYLEE CAVANAUGH

Hon ser inte döda människor, men ...

Hon känner på sig när någon i hennes närhet är på väg att dö. Och när det händer är det som om en kraft bortom hennes kontroll tvingar henne att gallskrika. Bokstavligt talat. När anfallen kommer allt oftare börjar Kaylee själv undra om hon inte håller på att bli galen. 

Allt hon vill är att njuta av att den snyggaste killen i skolan börjat lägga märke till henne. Men att ha en normal dejt verkar omöjligt när det blir alltmer tydligt att Nash vet mer om hennes behov att skrika än hon gör själv. Och när deras klasskompisar börjar dö utan någon förklarlig anledning är det bara Kaylee som kan förutspå vem som står på tur ... och bara hon som har möjlighet att rädda dem.

Tankar:
Jag har funderat på att läsa denna serie ett tag då jag sett att många bokbloggare gillar den, sen såg jag att den släppts på svenska och då var det inget att fundera på längre. 

Man blir snabbt fångad av berättelsen och frågorna blir många, men det är även det som ger spänningen.
Boken är fängslande och kryllar av intressanta karaktärer av alla olika slag. Det enda jag är något besviken på är kärlekshistorian utvecklades lite väl fort dock får man reda på varför det gick så snabbt. 

Jag förstår varför så många har hyllat denna serie,man slutar läsa inte förens boken är slut och då vill man genast ha nästa. En bok innehållandes spänning, mytologi, kärlek och familjedraman, en riktigt bra bok med andra ord. Nu väntar jag spänt på fortsättningen som jag gärna läser så fort den kommer ut!

Ett stort plus att boken innehåller Förlorad själ som är en novell innan själva boken, den utspelar sig till största del i ett mentalsjukhus vilket var riktigt spännande. 

Betyg: 4/5

Finns att köpa här: Harlequin | cdon | adlibris | bokus

Efterlyser Smaragdgrön

Igår började jag läsa Ädelstens-triologin, jag hade inga speciella förhoppningar men den visade sig vara riktigt bra. Det slutade med att det blev en uppesittarkväll med boken tills den tog slut. Som tur är har jag andra boken hemma, men inte den tredje. Därför undrar jag om någon har den sista boken Smaragdgrön och vill bli av med den? 

Nytt, julklappar och rec-ex

Fångade själar av Rachel Vincent är ett rec-ex från Harlequin. Tackar! Den kommer även upp som recension snart! 
Den skarpa eggen av Philip Pullman har jag läst, men äger den inte. Eller nu gör jag det. Jag har de andra två i serien men denna fattades (jag hoppas att det är den här som fattas och inte bärnstenskikaren).
En man som heter Ove av Fredrik Backman var et fynd jag gjorde på Myrorna, blev så glad när jag såg den. Att ingen köpt den! Men det gjorde jag, ni vet när man blir sådär extra glad över att hitta en bok på second hand/ loppis? Så glad blev jag! 
Gone Lögner av Michael Grant var en julklapp som jag blev riktigt glad över. Ska bara läsa andra delen innan denna!
Ännu fler julklappar! Min Timmy (det kändes gammalt att skriva sambo och för högstadie-aktigt att skriva pojkvän. Därav min timmy.) som inte skulle köpa några böcker åt mig eftersom jag har så många redan (har ni hört något så dumt och löjligt någon gång?), gav mig dessa två i julklapp. Bilderna är så fantastikt fina!
Snow white av Bröderna Grimm och illustrationer av Camille Rose Garcia
Alice in Wonderland av Lewis Caroll och illustrationer av Camille Rose Garcia
Berättelser från yttre förorten av Shaun Tan, från Kabusa böcker. Jag frågade om jag kunde få något mer av Shaun Tan efter jag läst Sommarregler och det fick jag.Läser denna varvat med kurslitteraturen.
Tro på tomten av Lotta Olsson och Benjamin Chaud rec-ex från raben&sjögren. Denna är recenserad och passade bra att läsa innan jul.
Tomten och den röda halsduken av Lena Arro och Catarina Kruusval är också ett rec-ex från raben&sjögren. Även denna är recenserad.
Sommarregler av Shaun Tan, rec-ex från Kabusa böcker. Så.himla.bra.
Den lilla boksnapparen av Helen Docherty och Thomas Docherty, rec-ex från Alfabeta. Riktigt bra barnbok, men bäst var nog att huvudkaraktären heta Elina Bryn!

Har även två till nya böcker som jag glömde fota. Förlåt. Det är Arvtagaren av Christopher Paolini (samlingen av Eragonserien är avslutad) och Åttio dagar gul av Vina Jackson, båda är fynd från Myrorna.
 
 
 
 

Bokåret 2013 och bokmål inför 2014

Antal lästa böcker: 120 stycken om jag räknat rätt.
Bästa boken: Sagoberättaren av Antonia Michaelis, Divergent av Veronica Roth, Delirium av Lauren Oliver, Förr eller senare exploderar jag av John Green
Sämsta boken: KoMo av Pontus Joakim Olsson
Bästa avslutade serien: Vampire Academy och Femtio nyanser som jag ville läsa om så fort jag läst ut dem. Delirium är också en serie som jag verkligen gillar, men sista boken drar ner hela serien. 
Bästa påbörjade serien: Divergent och Parasollprotektoratet
 
Böcker jag ser framemot 2014:
 
Fler böcker jag ser fram emot:
Fortsättningen på Fångade Själar av Rachel Vincent
Allegiant av Veronica Roth
Mazerunner - Dödens labyrint av James Dashner 

Bokmålen 2014: 
Jag kommer fortsätta att plugga hela 2014 (ända till 2017) och jag vet att hösten kommer bli jobbig så jag tänker inte sätta några svåra mål som jag inte kommer klara av. 
Läsa minst 50 böcker (kurslitteratur räknas inte)
Avsluta 3 serier
Läsa minst 4 engelska böcker
Läsa minst 2 Astrid Lindgren böcker
Blogga mer regelbundet
Göra en ny bloggdesign

Böcker som ska läsas ur bokhyllan:
De utvalda: Hemligheternas rike av Kristin Cashore (som jag bara var tvungen att ha så fort den släpptes i Mars förra året)
För dig blottad av Sylvia Day
Gone: Hunger och Lögner av Michael Grant
Clockwork Prince och Clockwork Princess av Cassandra Clare
City of Lost Souls av Cassandra Clare
Bloodlines av Richelle Mead (som jag skulle läsa så fort jag köpte den i våras)
Safirblå av Kerstin Geir