Månadssammanfattning April 2014

 
Lästa:
Narnia: Silvertronen av C.S. Lewis
Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen
Fjällgraven av Michael Hjort & Hans Rosenfeldt
City of Lost Souls av Cassandra Clare
Förskalv | Efterskalv av Sylvia Day
Det handlar om dig av Sandra Beijer 
Nikkis dagbok #2 av Rachel Renée Russell
Boken om Joe av Jonathan Tropper
 
Antal lästa: 8 st
Hyllvärmare: 5 st
Svenska:
7st
Engelska: 1st
Omläsningar: -
Påbörjade serier:
1st
Avslutade serier:
1st
Nya böcker:  
8st 
 
Bästa bok: Det handlar om dig av Sandra Beijer, den var så fantastisk!
Sämsta bok: Ingen var väl riktigt dålig men Nikkis dagbok #2 var väl den jag gillade minst. 
Största överraskning: Förskalv | Efterskalv av Sylvia Day, mycket bättre än vad jag trodde!
Största besvikelse: City of lost Souls! Den var ju så seeeeeeg. Men nu kan jag äntligen läsa Clockwork Princess.
 
Kommentar: Hade hyfsat läsflyt i början av månaden, nu de senaste veckorna har det gått segt men samtidigt har jag haft mycket annat att göra också.
 
Just nu läser jag: Skumtimmen av Johan Theorin som går riktigt segt, sen tänkte jag börja läsa Prodigy av Marie Lu, Ronja Rövardotter av Astrid Lindgren och Den sista striden av C.S. Lewis

Nytt

Sankta Psyko av Johan Theorin, fynd från Erikshjälpen. Jag hoppas på att jag ska gilla Theorins böcker, läser Skumtimmen just nu men den är ju så seg (och spännande)! Nikkis dagbok #2 från Modernista och Stad av Glas från Bonnier Carlsen, TACK!
 

Förskalv | Eftersalv

Titel: Förskalv | Eftersalv
Författare: Sylvia Day
Förlag: Harlequin, tack för boken!
Språk: Svenska
Sidor:  316
Serie: Afterburn & Aftershock #1-2
 
Handling (från baksidan):
Blanda aldrig affärer och nöjen. Släpp aldrig in politik i sovrummet.

På sätt och vis gjorde jag både och när jag lät Jackson Rutledge bli min älskare. Jag kan inte säga att jag inte blivit varnad.

Två år senare kom han tillbaka och stegade rakt in i en förhandling som jag arbetat hårt med. Under handledning av Lei Yeung, en av de skarpaste affärskvinnorna i New York, hade jag snappat upp ett och annat sedan Jax försvann. Jag var inte längre den unga kvinna han en gång lärt känna, men han hade inte förändrats alls. Till skillnad från förra gången våra vägar korsades visste jag precis vad jag kunde förvänta mig, och hur beroendeframkallande hans beröring kunde vara.

Den inre cirkeln av glamour, sex och privilegier var Jax lekplats - men nu kunde jag spelets regler. I den stenhårda affärsvärlden är det bara en sak som gäller: Håll dina fiender nära och dina före detta älskare ännu närmare...
 
Tankar:
Jag har haft lite blandade känslor för Sylvia Days böcker. Synda, som var den första boken jag läste, var inte något för mig medan jag storgillar Crossfire-serien. Så förväntningarna på denna var minst sagt mixade. Som tur var så överträffade boken de förväntningar jag hade på den. Den var riktigt bra!

Förskalv | efterskalv innehåller två noveller av samma serie i en bok och det är jag otroligt glad för. Så fort första delen tog slut så slapp jag vänta på att få tag i nästa bok. Nu kunde jag fortsätta läsa den spännande fortsättningen om Gia och Jax på en gång! Förskalv slutar mitt i boken och självklart med ett slut som ger behovet av nästa del på en gång. Vilket vi också får.
 
Boken är fylld med intriger, passion och kärlek vilket gör hela handlingen fängslande. Boken flyter på i skaplig fart och har ett lättläst språk. Jag gillar även att Gia och Jax sedan tidigare haft ett förhållande, detta ger lite extra spänning till handlingen. Gia och Jax's förhållande är allt förutom lätt och självklart men inte alls så struligt som Eva och Gideons i Crossfire-serien.

En riktigt bra bok som får mig att gilla Day som författare ännu mer.
 
Betyg: 4 av 5

I love spring book tag

Jag blev taggad av Bella, tack! Hittade listan översatt hos Pia Bookrelated.
 
1. Hur är våren där du bor?
Här i Gävle är det grönt och fint! Jag har till och med kunnat invigt sola-i-bikini-på-balkongensäsongen! Det bästa är nog ändå alla kaniner (vildkaniner) som springer omkring. Det enda dåliga som jag kan komma på är väl att det alltid blåser! ALLTID! Nu när våren är här är jag extra tacksam över att jag inte har pollenallergi!

2. Vilken är ditt mest efterlängtade boksläpp i vår?
Det måste vara Prodigy av Marie Lu eller Sätt mig i brand av Tahereh Mafi eller Den man älskar av Mari Jungstedt eller Änglarnas kamp av Becca Fitzpatrick (pocket).
 
3. Visa ett bokomslag som får dig att tänka på våren.
Vårlik av Mons Kallentoft. Tulpaner hör ju iallafall till våren!

4. Var kommer du sitta och läsa i vår?
På balkongen om inte vädret är för hett, annars i soffan.
 
5. Hitta ett omslag med en sol på!
Det här var riktigt svårt! Men efter att jag lagt ut alla böcker på golvet så hittade jag denna (gömd mellan två pärmar):
Hattjakten av Sven Nordqvist! En av de bästa barnböckerna och självklart har framsidan en tavla på en solnedgång.

6. Vilka är dina favoritböcker att läsa på våren?
Sarah Dessens böcker, eller kanske att de mer hör till sommaren. Mari Jungstedts böcker passar också bra till våren!

7. Hitta en bok med många olika färger på omslaget.
Snow white av Bröderna Grimm & Camille Rose Garcia

8. Vilka taggar du?
Gia
Anna
Elin

Världsbokdagen, igår

Igår var det Världsbokdagen, men jag väljer att uppmärksamma det idag med en fråga. Vilken bok eller böcker bör man ha läst enligt dig? Det kan vara allt från seriealbum och barnböcker till vuxenromaner och kartböcker.

En liten förvirring

Loggade in på bloggen igår och trodde att blogg.se hade ballat ur totalt. Statistiken var mer än 10 gånger så hög än vad den brukar. Visade sig att Sandra Beijer hade länkat till min blogg!!!
 
 

Det handlar om dig

Titel: Det handlar om dig
Författare: Sandra Beijer
Förlag: raben&sjögren, tack för boken!
Språk: Svenska
Sidor:  198
Serie: -

Handling (från förlaget):
Jag är femton år, sju månader och tre dagar första gången vi träffas. Jag står i ett vardagsrum hemma hos någon som heter Erik. Du sitter med en ölburk i knät framför ett svart piano. Du är femton år, med konkav bröstkorg och blanka ögon efter den senaste burken du tömt och kastat mellan stolsbenen. Jag känner dig inte men senare, när vi står i kön till badrummet, ringer din mobiltelefon och du svarar på ryska. Fyra timmar senare följer du mig hem.
 
Efter ett möte på en fest under en sommarnatt är ingenting längre detsamma. Plötsligt handlar varje fredagsnatt, varenda mörkt dansgolv och varje stulen folköl om honom. Om de tre födelsemärkena över hans kind, om ryska meningar på en parkbänk och om exploderande sms som aldrig besvaras. Om han bara kunde titta lite till, höra av sig lite oftare, komma lite närmare. Om han bara kunde se, om så bara för ett enda ögonblick, att allt handlar om honom.
 
Tankar:
Mina förväntningar på boken var minst sagt skyhöga. Jag har läst Sandra Beijers blogg Niotillfem till och från under fyra år nu. Hennes sätt att skriva är fantastiskt och då är det "bara" på hennes blogg. De främsta förväntningar låg på själva språket i boken, självklart så överträffade de förväntningarna. Men det var inte bara språket som var slående utan också handlingen!
 
Språket är det första man lägger märke till så fort man börjar läsa, det är otroligt! Beijer bygger upp boken riktigt bra även om hon aldrig nämner huvudpersonens namn en enda gång. "Han" nämns inte heller vid namn. Även om två personer är namnlösa så flyter boken på riktigt bra, att de inte har några namn gör ingenting.
  
Det handlar om dig är en sträckläsningsbok som jag läste ut på en gång. Det var meningen att jag skulle åka och träna men jag stannade hemma och läste istället, det var det värt. 
 
På baksidan står det att boken handlar om den första kärleken, Sandra Beijer har verkligen lyckats att fånga in alla känslor. Man lever sig in med huvudpersonen och man får fjärilar i magen men också magvärk.
 
En klockren bok som kommer läsas om och om igen. Den är helt fantastisk och går inte att lägga ifrån sig. Vill du ha en kärleksbok som känns ända in i hjärtat så är det här boken du ska läsa.
 
Betyg: 5 av 5
 
 

En fråga om recensioner

Här uppdateras det inte så mycket som jag önskade att det gjorde. Det är mycket skola och pluggningen prioriteras först. Recensionerna har minskat rejält och det känns inte bra, men jag hinner inte med. Det som recenseras är de få recensionsexemplar jag ber om eller får hem. Tiden finns inte till att recensera andra böcker.
 
Hur gör du, recenserar du alla böcker du läser eller bara ett urval (och i så fall hur väljer du de böcker som recenseras)?

Nytt

Fått hem lite nya böcker.
Förskalv | Efterskalv av Sylvia Day fick jag från Harlequin och Det handlar om dig av Sandra Beijer från raben&sjögren (ser supermycket fram emot att läsa den och förväntningarna är höga!). TACK!
Vatten änglar av Mons Kallentoft är den sjätte delen i en deckarserie. Jag har de första fem hemma redan men inte läst en enda av dem. Hoppas på att jag gillar dem!
Slutet av Lemony Snicket är den sista och trettondedelen i Syskonen Baudelairs olycksaliga liv. Nu fattas bara 6,7 och 8. Hittade den på bokrean för 39 kronor!
 

Månadssammanfattning Mars 2014

 
 
Lästa:
Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper
Vi är inte sådana som i slutet får varandra av Katarina Sandberg
Clockwork Prince av Cassandra Clare
Bröderna Lejonhjärta av Asrtid Lindgren
Narnia: Caspian, prins av Narnia av C.S. Lewis
Alice's adventures in Wonderland av Lewis Carroll & Camille Rose Garcia
Divergent av Veronica Roth
Lärjungen av Michael Hjort & Hans Rosenfeldt
Varulvar i storkyrkan av Martin Olczak
Häxor i tunnelbanan av Martin Olczak
 
Antal lästa: 10st
Hyllvärmare: 7st
Svenska:
9st
Engelska: 1st
Omläsningar: 1st, Divergent (bio ikväll)
Påbörjade serier: -
Avslutade serier:
1st, Jakten på Jack-serien
Nya böcker: 4 st
 
Bästa bok: Clockwork Prince!
Sämsta bok: Läste ingen dålig bok den här månaden!
Största överraskning: Vi är inte sådana som i slutet får varandra, jag fastnade superfort och för att komma loss var jag tvungen att läsa ut den. MEN jag blev så besviken på slutet. 
Största besvikelse: Alice's adventures in Wonderland, jag gillade boken och speciellt illustrationerna, men inte själva handlingen. Kan ha något att göra med att jag inte förstod allt.
 
Kommentar: Jag läste mycket mer än vad jag trodde, har haft svåraste tentan hittills som tog upp mycket tid. Nu har jag andra uppgifter i skolan att göra (istället skriver jag här) så jag förväntar mig inte att jag ska ha tid att läsa lika mycket i April.
 
Just nu läser jag: Fjällgraven av Michael Hjort & Hans Rosenfeldt, Kung Caspian och skeppet gryningen av C.S. Lewis, City of Lost Souls av Cassandra Clare och tänker börja läsa två rec-ex också som prioriteras först (efter kurslitteraturen).